14 Mayıs 2009 Perşembe

PROF DR AHMET MARANKİ: ERKEN MENOPOZU GECİKTİREN ŞİFALI BİTKİLER

Türkiye’nin önde gelen bitki uzmanı; Prof. Dr. Ahmet Maranki, erken menopozu geciktiren özel tariflerini sizin için sıraladı. Size düşen tek şey birini seçmek ve uygulamak!

Prof. Dr. Ahmet Maranki’den:

Civanperçemi, Çobançantası, adaçayı ve karışık kür

CİVANPERÇEMİ KÜRÜ
Malzemeler: 15 gr. kıyılmış civanperçemi, 1.5 litre su
Hazırlanışı: Civanperçemini 1.5 litre kaynar suda haşlayıp, soğuyunca süzün.

Nasıl uygulamalısınız?
Çayı, günde 3-4 kez, yemeklerden önce yarım fincan için. (Hazırladığınız kür gün içinde bitmeli.) Küre 3 hafta boyunca devam edip, ardından 1 hafta ara verin. Küre bu düzende 3 ay devam edebilirsiniz.
Dikkat edin: Etken maddelerin etkilerini yitirmemeleri için bitkileri nemsiz bir yerde saklayın.

KARIŞIK KÜR
Malzemeler: 100'er gr. ısırgan otu, atkuyruğu civanperçemi, çobançantası, eğir otu ve bal
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri, hepsinden eşit miktarda olacak şekilde harmanlayın. Toz haline getirdiğiniz karışımdan 1 tatlı kaşığı alarak 1 bardak kaynar suya (200 cc) ilave edin. Çayı 10 dakika demledikten sonra süzün.

Nasıl uygulamalısınız?
Balla tatlandırdığınız karışımı, günde 2 bardak, sabah ve gece yatmadan önce, aç karnına içmelisiniz. Küre 2. hafta gün aşın yine günde 2 kez; 3. hafta da 3 günde bir devam edin. 4. hafta küre ara verin. Karışık küre 3 ay boyunca bu düzende devam edebilirsiniz.

Dikkat edin: Etkilerini yitirmemeleri için bitkileri serin ve nemsiz bir yerde saklayın.

ADAÇAYI KÜRÜ
Malzemeler: Yaklaşık 1 tatlı kaşığı adaçayı, 200 cc su
Hazırlanışı: 1 bardak kaynar suya (200 cc), yaklaşık 1 tatlı kaşığı adaçayı İlave edin. Çayı 10 dakika kadar beklettikten sonra için.

Nasıl Uygulamalısınız?
Adaçayını bir hafta boyunca, sabah ve akşam, aç karnına, Ver bardak için. Küre 2. hafta gün aşın yine günde 2 kez; 3. hafta da 3 günde bir devam etmelisiniz. 4. hafta küre ara verin. Adaçayı kürüne bu düzende 3 ay boyunca devam edebilirsiniz.

Dikkat edin: Çeşitli yakınmalara yol açmaması için adaçayını günde 3 bardaktan fazla içmemeye dikkat edin. Ayrıca içeriğindeki kafurun ve linoel gibi uçucu yağlar zamanla etkisini yitireceği için, bir yıldan fazla bekletilmiş otları kullanmayın. Şifalı etkisinden tam faydalanabilmek için çaya limon ve şeker gibi tatlandırıcılar ilave etmeyin. Hamilelik döneminde kullanmamaya da özen gösterin.

ÇOBANÇANTASI KÜRÜ
Malzemeler: 20-25 gr. çobançantası, 1 litre su
Hazırlanışı: 1 litre sıcak suya, 20 - 25 gr.
çobançantası ilave edin. Çayı birkaç dakika kaynatıp, süzün.

Nasıl uygulamalısınız?
Bir hafta boyunca, her gün, Ver litre çobançantası kürünü için. Bir hafta ara verdikten sonra, küre ertesi hafta devam edin. Çobançantası kürüne bu düzende 3 hafta boyunca devam edin.

Dikkat edin: Çayı isterseniz sıcak, isterseniz soğuk olarak tüketebilirsiniz. Bitkiyi, etkisini kaybetmemesi için serin bir yerde saklamaya özen gösterin. Çobançantası'nı çiğ olarak tüketebilir veya yemek olarak da yiyebilirsiniz.

BUNLARA DİKKAT!
• Çayın doğru bir şekilde hazırlanması, kürden etkili sonuç almanızda anahtar rol oynuyor. Örneğin bitkinin içindeki etken maddenin suyla karışabilmesi için bardağın 100 derecelik bir ısıda olması gerekiyor. Eğer bardak daha düşük ısıda olursa etken maddeler suyla karışamıyor, bunun sonucunda da kür etkisini gösteremiyor.
• Kürün demleme yöntemiyle hazırlanması gerekiyorsa, çayı kaynatmayın. Kürden sonuç alamadığınız gibi, çeşitli yan etkilere de maruz kalabilirsiniz.
• Aksi söylenmedikçe kürün içine şeker, bal ve limon gibi tatlandırıcılar ilave etmeyin. Bu ürünlerin içeriğindeki etken maddeleri kürden fayda sağlamanızı önleyebilir.
• Yol kenarlarında sunulan açık ürünleri almayın. Çünkü bitkiler açık ortamlarda serbest radikallere maruz kalabilir. Ambalajlı ürünleri tercih edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder