26 Mayıs 2009 Salı

YE#45 DONDURMALI KAYISILI MİLFÖY

YE#45 Dondurma etkinliginde benimde bir tarifim olsun istedim.Aslında herhangi bir etkinlige ilk katılışım benim.O yüzden heyecan yaptım galiba.Yaratıcı birşey olsun istedim ama klasik bir tarif çıktı maalesef.Ama olsun önemli olan katılmak derler ya gerçekten öyle galiba.Sevgili Yasemin e teşekkür etmek istiyorum.

İşte benim tarifim.
Malzemeler:


  • yarım kilo kayısı

  • 1 su bardagı tozşeker

  • 2 yemek kaşıgı nişasta

  • 4 adet milföy

  • pudra şekeri

  • 100 gr.dondurma

  • 1 adet yumurta sarısı(milföylerin üstüne sürmek için)
Kayısıları çekirdeklerini ayıklayıp yıkadıktan sonra rondodan geçirip püre haline getiriyoruz.İçine şeker ve nişastayıda ekleyip tekrar rondodan geçiriyoruz.Ve ocaga koyuyoruz kaynamaya başlayınca altını hemen kısın ki yanmasın.1-2 taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp sogutmak için bir kenara alıyoruz.Milföyleri yaglı kagıt serilmiş fırın tepsisinin üstüne koyup üstlerine yumurta sarısı sürüyoruz.Milföylerin üstüne tekrar yaglı kagıt serip üstüne küçük boyutlarda bir tepsi yerleştiriyoruz bu işlem milföylerin kabarmasını önlemek için.Önceden ısıtılmış 200C fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.Çıkarınca soguması için onuda bir kenara alıyoruz.Soguyunca birer milföylerin üstüne kayısı püresinde sürüp diger milföyleride üzerine kapatıyoruz.Üstlerine de kalan püreyi sürüp pudra şekeri serpiyoruz(ben pudra şekerini sıcakken koymuşum şeker kayboldu siz dedigim gibi hepsi soguduktan sonra pudra şekerini dökün bence).Üstüne veya yanına da dondurma ekleyip ikram ediyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder