21 Mayıs 2009 Perşembe

MÜCEDDERE VE CACIK

Aslında bildiğiniz yeşil mercimekli pilav ama Kilis'te bu pilava müceddere derler.Geçen gün televizyon da bir uzmandan duydum bulgur az işlenmiş olduğu için sinidirimi daha kolay ve daha az kilo aldırıyormuş.Bu arada vücut sindirirken kan şekeri daha yavaş düştüğü için daha geç acıkıyormuşuz.Yani bulgur anlayacağınız zayıflamaya da yardımcıymış.
Malzemeler:

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • yarım su bardağı yeşil mercimek(daha önceden pişirilmiş yani haşlanmış olacak)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz,kırmızıbiber
  • et suyu veya normal su
Soğanı soyduktan sonra yemeklik doğrayın.Ve yağı tencerede erittikten sonra soteleyin.Daha sonra haşlanmış mercimeği ve bulguru ekleyin ve kavurmaya devam edin.Kavrulunca üzerine et suyu veya normal su ekleyin.Tuzunu ve kırmızıbiberini atın.Kaynayınca altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.Piştikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakın.
Tabii ki müceddere cacıksız olmaz bence.İkisi müthiş uyumlu yani.Yanına da cacık yaptım bir güzel bayıla bayıla yedik.


Afiyet olsun hepinize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder