19 Mayıs 2009 Salı

ŞİFALI BİTKİ SOĞAN

SOĞAN: Her cins soğan cinsel gücü artırır. Görmeyi parlaklaştırır, saçkıran olan bölge soğanla ovulursa çok faydalı olur, siğillere ve sedef hastalığına iyi gelir, samyeli denilen güneş lekelerini geçirir, sarılık ve köpek ısırmalarında etkili ilaçtır...

Soğan, herkesçe bilinen bir ilaçtır. Onda acı tadı ile birlikte yakıcılık özelliği de vardır ve bu da ona kabız etkisi kazandırır. Yenecek olan soğanın uzun olması gerekir. Onun çeşitleri vardır. Kırmızı olan soğan, beyaz olan soğandan daha acıdır ve aynı şekilde kuru soğan tazesinden daha acıdır. Üçüncü derecede sıcaktır ve onun rutubeti daha fazladır.

*****SOĞANIN UYGULANDIĞI ALANLAR*****

YARARLARI
Kesici ve yumuşatıcıdır. Özellikle, yenildiğinde bu etki görülür. Onda kabız etkisiyle birlikte parlatıcı etki de görülür ve açıcı etkisi vardır. Kötü bir kokusu vardır. O, kanı yüzeye çeker ve cildin kızarmasına sebep olur. Pişmemiş soğanın besin olarak değeri yoktur. Zirbace denen yahni soğanla pişirilirse hıltları biraz yoğunlaştırır. Ancak pişmemiş soğana nispetle daha az zararlıdır. Eğer posası kullanılırsa, kokusu bazen kaybolur.

GÜZELLİK
Cildi kızartır; onun tohumları sedefi giderir. Saçkıran olan bölge soğanla ovulursa çok faydalı olur. Ayrıca tuzla birlikte siğil üzerine tatbik edilirse, iyi gelir.

DIŞARI ATAN ORGANLAR
Basur memelerinin ağızlarını açar. Her cins soğan cinsel gücü harekete geçirir ve soğan suyu regli söktürür.

BESLENME ORGANLARI
Soğanın sindirimi zordur; bir çeşit bulantıyı tahrik eder ve soğan yemek zayıf mideyi güçlendirir ve pişirilirse veya iki defa közlenirse onun besleyiciliği artar. İnsanda susatıcı etki gösterir ve sarılığa etkilidir.

BAŞ ORGANLARI
Eğer soğan suyu buruna damlatılırsa veya çekilirse baştaki ağrılara ve çınlamaya iyi gelir; kulaklardaki iltihabı açar. Soğan baş ağrısı yapar. Ayrıca hıltların oluşmasına sebep olduğundan, insanın aklını kaybetmesine sebep olabilir. O, ağız salgısını artırır.

SOLUNUM SİSTEMİ
Soğan suyu ile bal karışımı, boğazdaki iltihaplı ağrıya (bademciğe) iyi gelir.

YARALAR
Onun suyu, iltihaplı yaralara ve tavuk yağı ile birlikte ülserleşmeye ve ayak yaralarına iyi gelir.

GÖRME
Yenen ve içilen soğan suyu göze inen ve gözde oluşan maddeler üzerinde etkilidir. Görmeyi parlaklaştırır ve göze beyaz düşse, suyu sürme şeklinde tatbik edilirse faydalıdır.

ZEHİRLENME
Köpek ısırmasına iyi gelir. Eğer, onun suyu üzerine tuz veya sedef otu dökülüp kaynatılırsa ve merhem yapılıp köpeğin ısırdığı yere bağlanırsa iyi olur. Soğan yendiğinde, samyeli denen rüzgarların zararlı etkilerini bertaraf eder. Bazıları, bundan dolayı samyeli denen bir türlü zehirlenmede soğan yenirse, midede rutubetli hıltlar oluşursa, zehrin etkisini ortadan kaldırdığını söylemişlerdir. O gerçekten gayet yararlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder