15 Mayıs 2009 Cuma

PANCAR VE LAHANA TURŞUSU

Resimler sevgili Ayten den, tarifler benden arkadaşlar...Buyrun yaz-kış sofraların vazgeçilmezlerine..Hepinize kolay gelsin

PANCAR TURŞUSU

Malzemeler:
3-4 tane kırmızı pancar
5-6 diş sarımsak
Yarım su bardağından biraz fazla elma sirkesi
1 yemek kaşığı kaya tuzu
(tadına bakın,az ise ilave edin; normalden biraz daha fazla olması gerekiyor)
Kaynatılmış, iyice ılıtılmış su(pancarlarla birlikte kavanozun alacağı kadar)
Yapılışı :
*Pancarları iyice yıkadıktan sonra dilimleyip haşlayalım.
*Kavanoza pancarları ve sarımsakları koyduktan sonra, üzerine sirke ve tuzu karıştırarak hazırladığımız suyu boşaltalım.
*Hafifçe çalkalayıp, oda sıcaklığında 2-3 gün bekletin.
*Kısa sürede olan bu turşuyu, daha sonra buzdolabında muhafaza etmek gerek.
LAHANA TURŞUSU
Malzemeler:
(Miktarını kendiniz de ayarlayabilirsiniz)
1 minik lahana
1 baş sarımsak
1/2 çay bardağı nohut
1/2 kg havuç
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Kaynamış soğumuş kaya tuzlu su
Yapılışı:
*Lahanaları yıkayıp iri parçalar halinde doğrayalım
*Kavanoza aralarına sarımsak, havuç dilimleri ve nohut atarak yerleştirelim
*Tuzlu suyumuzu üzerine boşaltalım
Soğuk ve karanlık bir yerde muhafaza edelim
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder