21 Mayıs 2009 Perşembe

YÜZ İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ

Yoğun stresin yıprattığı yüz için bakım önerileri...
Yüzünüzde, haftalarca geçmeyen sivilcelere sahipsiniz, uyku düzeniniz düzenli olsa bile, göz altınızda torbalar ve siyah halkalar oluşuyor ya da alnınız ve yanaklarınız pürüzlü ve sert bir görünüm alıyor.

Yüz Sorunlarınızın Çözümleri

Sivilceleriniz geçmiyor; Stres sonucu çıkan yüksek kortizol seviyesi cildinizin koruyucu kalkanını zayıflatır. Bu durumdan ötürü, bakteriler gözeneklerinizden içeri kolayca girer ve onları tıkar. Ayrıca, sürekli bir stres altındaysanız bağışıklık sisteminiz de risk altındadır. Bu da vücudunuzun aknelerden kurtulmasını zora sokar.

Çözüm: Vücudunuzun stres altında olmadığını varsayın ve normalde onun kendiliğinden yapması gereken görevi siz tamamlayın. Öncelikle, hafif bir peeling uygulayarak ölü hücrelerinizden arının. Ardından salisilik asit içeren sivilce önleyici bakımı günde iki defa kullanarak inatçı aknelerinizden kurtulun. Ayrıca bu sivilceleri akne giderici bir fondöten ile de kapatabilirsiniz.



Yorgun gözlere sahipsiniz; Sinirleriniz gergin olduğunda, damarlarınız daralır ve dolaşım sisteminiz yavaşlar. Bunun sonucunda da göz altlarınızda sıvı birikebilir. Duygusal zorluklar da cildinizin rengini soldurur ve gözlerinizin altındaki morlukları daha görünür bir hale getirir.

Çözüm: Şişmiş olan bölgelerinize rahatlatıcı birgözjeli uygulayın. Ardından pembe veya şeftali tonlarında bir göz altı kapatıcısı veya açık renkli bir göz farını göz altınıza sürerek morluklarınızı kapatabilirsiniz.

Cildinizde hayat yok; Baskı altında olduğunuzda bağışıklık sisteminiz gücünü kaybeder. Bu nedenle cilt katmanlarınız kalınlaşır ve cildiniz solgun görünür. Geceleri geç saatlere kadar çalışıyorsanız, eve geldiğinizde makyajınızı temizlemeye üşeniyor olabilirsiniz. Bunun sonucunda, yanaklarınızda ve alnınızda makyaj kalıntıları bırakırsınız.

Çözüm: Cildinizi önceden nemlendirdiğiniz bir yüz havlusu ile sildikten sonra C vitamini içeren ve antioksidan etkisi ile cildinizi aydınlatan bir serum uygulamanızda fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder