19 Mayıs 2009 Salı

SELÜLİTE RF İLE VEDA EDİN

Radyo Frekans ile selülitlerinizle 3 haftada vedalaşın!

Selülit nedir?
Selülit; cilt dokusunda meydana gelen ve cilde “portakal kabuğu” görünümü veren değişimlerin tümüdür ve kadınlarda çok daha yaygın görülür. Araştırmalar kadınların %85-98’inde belli bir ölçüde selülit olduğunu gösteriyor.

Yağlanma, erkekler ve kadınlarda farklı biçimlerde oluşur. Erkeklerde yağları oluşturan ve destekleyen bağ dokusu iplikleri temel olarak deriye paralel bir biçimde uzanır böylece de erkekler daha düzgün bir cilde sahip olmaktadırlar. Ama ne var ki, kadınlardaki yağ tabakası deriye dik olarak oluşmakta ve bunun sonucu olarak da bağ dokusunun destek yapısı, deriyi aşağıya çekmekte ve pürüzlü bir yüzey meydana getiriyor. Selülit yüzeyel yağ tabakaları arasında bulunan fibröz bantların kasılması, kısalması sonucu cilt altından derine doğru cildin içeri doğru çekilmeleri şeklinde oluşuşuyor.

Vücuttaki tüm yağ katmanları içinde yalnızca yüzeyel cilt altı tabaka selülitten etkilenir. Yüzeyel tabaka kilo kaybından etkilenen en son tabaka olduğundan

Egzersiz ve kilo verme selüliti ortadan kaldırmaz

Düzenli olarak egzersiz yapan ve düşük yağlı beslenme diyetleri uygulayan kadınlarda bile hala selülit görülebilmektedir. Bu durum, selülitin kontrol altına alınmasını ve selülit tedavisini tümüyle farklı bir sorun haline getirmektedir.

Selülitin Nedenleri Nelerdir?
• Yağı çevreleyen bağ doku destek sisteminin sertleşmesidir. Lenf sisteminin bloke olması ise kalın, kaba ve düzensiz bir deri görünümüne neden olur.

• Selülitin başlıca nedenlerinden ikincisi ise yağ hücrelerinin “retiküler dermis” olarak bilinen derinin alt kısmı içinde çıkıntı oluşturmasıdır. Bu çıkıntılar ise çukurlaşmayı arttırarak görünümü daha da kötüleştirir.
Selülit tedavilerinde gerçekten iyi sonuçlara ulaşılabilmesi için bu sorunların ikisinin de masaya yatırılması gereklidir.

Madonna selülitlerinden nasıl kurtuldu?
Dünyada ilk uygulaması ünlü şarkıcı Madonna üzerinde yapılan ve popülerliği hızla artan Radyo Frekans (RF) cihazı; etkili sonuçları sayesinde hızla yükselen bir trendle selülit tedavisinde en tepeye yerleşti.

Yeni RF cihazının çalışma prensibi şimdiye kadarki selülit tedavileri için üretilmiş cihazlardan oldukça farklı.
RF selülitin başlıca iki nedeni üzerine etki gösteren tek uygulamadır. RF dalgaları hem fibröz septa ve yağların alt dermis içinde oluşturduğu çıkıntılar üzerinde etki gösterirken, hemde üretilen RF dalgaları deriden ve yağlardan geçerek fibröz septayı kollajenden ayırarak deriyi serbest bırakmakta ve bu sayede daha düzgün bir yüzey oluşmasını sağlamaktadır.


RF aynı zamanda dermisin kalınlaşmasına ve yağ tümseklerinin azalmasına da yardımcı olmaktadır. Ultrason görüntüleri tedaviden sonra cildin yeni kollajen oluşumu ile kalınlaştığını doğrulamaktadır.

RF ile selülitin yanı sıra bölgesel yağ fazlalıkları ve cilt gevşekliği sorunu da birlikte çözüm bulmaktadır. Cilt elastikiyetindeki artış 3. ayda %71,6 olarak klinik deneylerle ispatlanmıştır.

RF dalgaları önce ve sonrası cildin sıkılaşması yağ doku kaybı gerçek ve bilimsel olarak gösterilebilir. Cilt sıkılaşması ve yağ doku kaybı nedeniyle özel bir diyete gerek kalmadan bölge başına % 5-12 arasında incelme meyrana gelir. .Aynı seansta sellülit, bölgesel incelme ve aynı bölgedeki doku gevşekliklerinde etkili toparlama işlemlerini bir arada gerçekleştirir.

SONUÇ OLARAK YENİ NESİL RF
• Cilt yüzeyini sıkılaştırır.
• Selülitin portakal kabuğu görünümünü yok eder veya azaltır.
• Sadece yüzeysel yağları değil daha derindeki yağ dokuları tedavi ederek azaltır.
• Cilt tolerasyonunu artırır ve bağ dokusunu güçlendirir.
• Yüzde kırışıklıkları ve ince hatları hafifletir.
• Vücutta oluşan çatlakların görünümünü azaltır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder