14 Haziran 2010 Pazartesi

29 dakikada güzelleşmenin sırrı!

En hızlı şekilde nasıl güzelleşirsiniz? Oratalama 29 dakika içerisinde muhteşem bir kadın olabilirsiniz!


Sabahları ayna karşısında geçirdiğimiz vakit ortalama 45 dakika. Aslında harcadığımız zamanın yarısı kadar ya da daha az bir sürede hazırlanmamız mümkün. Nasıl mı? Saçlarınız, cildiniz ve makyajınız için hazırladığımız küçük ve pratik bakım önerileriyle zamanınız size kalacak.

Temiz bir cilt
2 Dakika: Yüzünüzü cilt tipinize uygun bir temizleyici yardımıyla ve bol su ile yıkayın. 30 Saniye: Cildinizi temizlemek ve pul pul dökülmeleri önlemek için yüz temizleme mendillerini kullanabilirsiniz.

Pürüzsüz görünüm
2 Dakika: Cildinizdeki kırmızı lekeleri ve kusurlu bölgeleri kapatmak için cilt renginizden bir ton açık kapatıcıyı yüzünüze iyice yedirerek sürün. Cildinizin parlamasını önlemek için de üzerine mat pudra sürün.
30 Saniye: Cildinizdeki aknelerle savaşmak ve kamufle etmek için problemli ciltleri yatıştırıcı nitelikteki temizlik ve bakım ürünlerini kullanın. Cilt parlamalarından kurtulmak için, nemli bir pamuğa tonik uygulayarak yüzünüzü silin.

Tüm cilde eşit ton
2 Dakika: Cildinizdeki koyu lekelerin görünümünü hafifletmek için aydınlatıcı bir krem kullanın. Parmak uçlarınızla masaj yaparak cildinize yedirin. Renkli nemlendiriciler veya fondöten ile kusurlu bölgelerin üzerinden bir kez daha geçin.
30 Saniye: içeriğinde koruma faktörü olan renkli nemlendirici veya fondöteni yüzünüze sürün. Uygulamayı pürüzsüz ve ince bir parlaklıkla tamamlamak için nemli sünger yardımı ile yapın.

Doğru makyaj
2 Dakika: Cildinizi fondöten veya pudra ile hafif renklendirdikten sonra elmacık kemiklerinize, şakaklarınıza ve burun kemiğinize enine doğru allık sürün.
30 Saniye: Bu işlemin daha hızlı olması için, ışık yansıması uygulayın. Pırıltılı bir allığı burnunuzdan elmacık kemiklerinize doğru fırçayla sürün. Göz kapağınızın üzerine de ekstra parlaklık için hafifçe uygulayın.

Çekici gözler
2 Dakika: Gözlerinizi ön planda tutmak için kaşlarınızı gözünüzün şekline göre alın. Kaş fırçası yardımıyla kaşlarınızı yukarıya ve dışarıya doğru fırçalayın. Belirginleştirmek için de kaşlarınızın hemen altına kapatıcı sürün.
30 Saniye: Kaşlarınızı belirginleştirmek için kaşın dibinden ucuna doğru kalem sürüp düzgünce dağıtın. Kaş renginize uygun bir far yardımıyla da bunu yapabilirsiniz.

Belirgin gözkapakları
2 Dakika: Gözlerinize koyu gölge yapmak için ucu açılı fırçalar kullanın, Göz kapağınızın üstündeki çizgiden başlayarak aşağıya kadar inin. Gölgeyi yapmaya göz kapağınızın iç kısmından başlayın. Birbirine yakın renkleri tercih edin. Yoğun bir maskara kullanarak göz makyajınızı bitirin.
30 Saniye: Kirpiklerinizin üstüne göz kalemi ya da far sürerek hafifçe belirginleştirin. Seçtiğiniz rengin doğal ve çok koyu olmamasına dikkat edin. Son olarak kirpiklerinizi dolgun gösterecek bir maskara uygulayın.

Güzel dudaklar ve yanaklar
2 Dakika: Avucunuza alacağınız az miktarda nemlendirici kremi yanaklarınıza ve dudağınıza iyice yedirin. Renkli bir nemlendirici de tercih edebilirsiniz. Ardından cilt renginize uygun bir parlatıcı sürün. Seçtiğiniz renk tonlarının birbiriyle uyumlu olmasına dikkat edin. Şeftali - kayısı ikilisi gibi...
30 Saniye: Hem nemlendirici özelliği hem de renkli olan ikisi bir arada rujları ve kullanımı çok doğal ve çok koyu olmamasına dikkat edin. Son olarak kirpiklerinizi dolgun gösterecek bir maskara uygulayın.

Işıl ışıl saclar
2 Dakika: Kuru ve elektrikli saçlarınız için bir parmak kadar düzleştirici bakım kremini saçlarınıza uygulayın. 1 dakika kadar saç kurutma makinesine tutun. Bu işlem saçlarınızın canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar.
30 Saniye: Sönük ve parlaklığını yitirmiş saçlarınızı, ışıltılı saç bakım spreyleriyle yeniden canlandırabilirsiniz. Çok kısa bir sürede etkili bir sonuçla karşılaşacaksınız.

Hatasız oje sürmek,
2 Dakika: Ojenizin elinizde ve ayağınızda pürüzsüz ' durması için, tırnak yüzeyinizi pürüzsüzleştirecek. Uygun bir törpü ile törpüleyin. Açık ve doğal renkte bir oje uygulayın. Tırnaklarınızın çatlamasını ve renk değişimini önlemek içinse, üstüne bir kat renksiz oje sürün.
30 Saniye: Tırnaklarınızı pürüzsüz göstermek ve hataları kamufle etmek için açık pembe veya bej rengi gibi doğal renkte bir oje sürün...

Havalı saçlar
2 dakika: Dağınık topuz için, saçlarınızı tepeden at kuyruğu şeklinde toplayın. Sarkan kısmı tokanın çevresinde dolayın ve tel tokalar yardımı ile tutturun. Saçınızı ne kadar yukarıdan toplarsanız o kadar havalı görünürsünüz.
30 Saniye: Saçlarınızı biraz ıslatıp köpük ya da jöle sürün. Ellerinizle karıştırarak veya vigo yardımıyla şekillendirin. Doğal ve şık bir görünüm için çok pratik bir yöntem.

Düzgün bacaklar
2 Dakika: Bacaklarınızda oluşan pul pul dökülmeleri önlemek için ilk önce kese yapın. Böylece ölü derileri temizlemiş olursunuz. Sonrasında su bazlı bir nemlendirici kullanın.
30 Saniye: Banyodan çıkarken bacaklarınıza soğuk su tutun. Bu işlem kan dolaşımınızı hızlandırıp diri bir görünüme sokar. Çıktıktan sonra avakado, susam ya da badem yağıyla masaj yapın.

Kusursuz ayaklar
2 Dakika: Banyodayken ayak tabanınızda oluşmuş sert bölgeleri ayak taşıyla ovalayın. Sonrasında ayaklarınıza yoğun bir nemlendirici ayak kremiyle masaj yapın. 30 Saniye: Ayaklarınızı yumuşatmak ve ferahlatmak için nane özlü nemlendiricileri tercih edin. Bunun yanında yoğun nemlendirici özelliği olan vazelin ve buğday yağıda kullanabilirsiniz


Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder