14 Haziran 2010 Pazartesi

Cilt Bakımının Basit Kuralları!

Temizleyin!

Cildinizi her gün 2 kere, sabah ve akşam olmak üzere temizleyin. Temizleyici süt veya krem temizleyiciler, genellikle kuru cilde iyi gelir. Yağlı cilde ise, temizleyici köpük ya da jel kullanabilirsiniz. Bazı yüz temizleyicileri makyajı çıkarır, ancak göz çevresindeki hassas deriyi çekiştirmeden temizlemek için, ayrıca bir göz makyajı çıkarıcısı kullanmak en iyisidir.


Tonikle Silin!


Tonikler ya da canlandırıcılar, makyaj ve kir kalıntılarını temizler. İçeriğindeki bazı maddeler cildi serinletir ve tazelerken, diğer maddeler nemlendirir ve yumuşatır. Toniği sabah ve akşam, yüzünüzü temizledikten sonra nemlendirmeden önce kullanın.



Nemlendirin!


Yağsız bir losyon da ( yağlı cilt için), zengin bir yumuşatıcı krem de (kuru cilt için) seçseniz, düzenli kullanın. İdeal olarak UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu içeren bir nemlendirici seçin. Özellikle cilt tipinize uygun bir nemlendirici tercih etmelisiniz. Göz kremleri ve jelleri, hassas göz çevresi için özel nemlendiriciler, nazik dokunuşlarla sürülmelidir.

Arındırın!


Cildimiz yeni hücreler üretip eskileri atarak, sürekli kendini yeniler. Haftada 1-2 kez kullanılacak arındırıcı bir ovma kremi, ölü hücreleri sökmeye ve cilt yüzeyini pürüzsüzleştirmeye yardım eder. Cildiniz hassas ise, bunların yerine aşındırıcı olmayan bir arındırıcı krem kullanmayı deneyin. İçeriğindeki doğal meyve enzimleri nazik bir şekilde yüzeydeki hücreleri söker, böylece ölü hücreler suyla yıkanıp atılabilirler.

Maske Yapın!


Haftalık yüz maskeleri rahatlatır, arındırır ve cilt gözeneklerinin derinlerinde birikmiş kirleri söker. Daha kuru ciltler için, fazladan nem sağlanması ve beslenmesi için nemlendirici maske önerilir.




Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder