16 Haziran 2010 Çarşamba

EVİNİZİ SERAMİKLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ

Eli kaşık tutan herkesin yapabileceği son derece basit bir uğraş. Üstelik sadece 15 dakikada...

Malzemeler: Seramik bombeli duvar tombağı, metalik renkte akrilik boya, fırça, sıcak silikon tabancası ve silikon, kordonet, püskül ve makas.

Yapılışı: Seramik objenin tozunu aldıktan sonra akrilik metalik boyayla önünü ve arkasını iki kat boyayın. Seramik üzerine sürülen boya çok çabuk kurur. Bu nedenle fırçanızı tek yönde kullanmaya dikkat edin. Boyama işlemi bittikten sonra silikon tabancasını fişe takın.

Çiçekleri saplarından ayırırken o ısınsın. Yapay çiçeklerin saplarını kesin. Yaprakları da, çiçekleri de tek tek ayırın. Metalik boyalar parlak ve kendinden korumalı olduğu için ayrıca vernik sürmeye gerek yok. Silikon tabancası iyice ısındıktan sonra fişten çıkarın ve boyası kurumuş olan seramik objenin ortasından başlayarak çiçek ve yaprakları tek tek yapıştırın.
Çiçek ve yaprakların arkasına sürdüğünüz sıcak silikon az olmamalı. Ancak çok sürüp kenarlarından taşmamasına da dikkat etmelisiniz. Çiçek ve yaprakların yapıştırma işlemi bittikten sonra, çiçeklere uygun seçtiğiniz biyeyi yine silikon yardımıyla objenin kenarına monte edin.

En son alta gelecek şekilde ayarladığınız püskülü yine silikon tabancasıyla yapıştırdıktan sonra duvar objeniz hazır. Yapılması çok kolay ve masrafı az olan bu duvar objesini farklı boyut ve renklerde çiçeklerle de hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder