15 Haziran 2010 Salı

Makyajınızı göz ve yüz şeklinize göre yapın

Makyajınızı göz ve yüz şeklinize göre yapınÜnlü isimlerin makyajlarına özenip yaptığınızda hayal kırıklığına uğradığınız oldu mu?

Eğer cevabınız evet ise büyük olasılıkla bu göz şeklinizin farklı olmasından kaynaklanıyordur. Önemli olan göz şeklimizi tanımak ve buna göre nasıl uygulamalar yapmanız gerektiğini bilmek. İşte size göz şekillerine göre makyaj tüyoları;

Uzak gözler:

Birbirinden uzak gözlere sahipseniz gölgelendirmeyi far kullanarak gözkapağınızın kıvrımından burnunuza doğru yapmanız gerekir. Burun kökünüzden kaşlarınıza doğru yapılan gölgelendirme birbirine uzak gözlerinizi yakınlaştıracak ve daha derin bakışlar elde etmenizi sağlayacaktır. Üst ve alt kirpiklere yoğun maskara sürebilirsiniz.

Yakın gözler:

Göz pınarından göz kapağının ortasına kadar açık renk göz farı kullanın. Eyelinerı gözkapağının ortasından gözün dış ucuna doğru sürün ve dağıtın. Eyelinerın göz pınarına yakın sürülmesi gözleri daha da yakınlaştıracağından tercih edilmemelidir. Maskarayı ise gözün sadece dış ucundaki kirpiklere sürün.

Düşük gözler:

Bu tür göz tipinde genelde gözün sadece kapak kısmına yoğunlaşılır. Gölgelendirme yukarı ve dışa doğru yapılır. Göz altına kalem veya maskara sürülmesi tercih edilmemelidir. Sadece üst kirpiklere maskara sürülmeli ve orta koyuluktaki far göz pınarından kaşa doğru kullanılmalıdır.

İri gözler:

Koyu renkleri tercih edebilirsiniz. Alt kirpik dibine koyu renk bir kalem kullandığında gözler kısık gözükür ve dolayısıyla küçülür. Ama iri göz her zaman avantajlıdır. Günlük makyaj için naturel tonlarda bir far uyguladıktan sonra göz kalemini ince bir çizgi şeklinde alt kirpik dibine sürebilirsiniz. Siyah renkteki kıvırıcı özellikli maskara uygulayıp makyajı bitirebilirsiniz.

Çıkık gözler:

Göz kapağını koyu renk far ile gölgelendirerek kaşa doğru açılan bir renk oluşturun. Eyelinerı göz üstüne kalın şekilde sürün.

Küçük gözler:

Beyaz göz kalemini göz içine sürerek küçük gözleri büyük gösterebilirsiniz. Gözün dış kısımlarına koyu renk gölgelendirme yapılarak göz büyütülür. Alt ve üst kirpiğe yoğun şekilde maskara sürülür.

Kaynak:Güneş
Alıntı:Leyditurk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder