15 Haziran 2010 Salı

Zayıflama trendleri artık çok değişti!

Son yıllarda tüm dünyada bir diyet, spor ve sağlıklı yaşam çılgınlığı fırtınası esiyor. Ünlü kadınların formda kalma sırları, bir anda moda haline geliyor. Elele dergisi, yıldızlar sayesinde popülerleşen yeni fitness trendlerini belirledi

1. Body Shape
Bir çeşit fitness programı olan Body Shape, yıllardır tüm dünyada yapılan aerobik hareketleriyle, vücudu kısa sürede şekillendirip sıkılaştırmak için bir araya getirilerek oluşturuldu. Natalie Portman ve Aysun Kayacı'nın tercihi olan Body Shape'i sadece spor salonlarında değil evde de yapabilirsiniz.

2. Boncuk Diyeti
Boncuk Diyeti, tamamen kalori hesabına dayanan bir diyet. Aldığınız kalori hesaplamak için bir diyet bileziği ve biraz da boncuğa ihtiyacınız var. Her bir boncuk 100 kalori ediyor. Buna göre günde bin 500 kalori almak istiyorsanız, bileziğe 15 boncuk takıyorsunuz. Porsiyonlarınızı 100 kalorilik hazırlayıp, yediğiniz her porsiyon için boncuğu bileziğin diğer ucuna kaydırıyorsunuz. Kate Beckinsale bu diyeti uyguluyor.

3. Süper meyve: Nar
Nar sadece 105 kalorilik bir meyve. Zengin bir potasyum kaynağı ve suyu bolca antioksidan içeriyor. Bu sayede hücre yenilenmesine yardımcı oluyor. Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyor, kolesterolü düşürüyor ve tok tutuyor. Oprah Winfrey, bol bol nar yiyor.

4. Zayıflatan su
Amerika'da pek çok içecek markası, zayıflatma amaçlı özel sular üretiyor. Skinny Water adı verilen bu diyet suları, kilo vermeyi kolaylaştırıyor, yağ ve şekerli yeme isteğini de azaltıyor. Jennifer Aniston bu suları içiyor.

5. Bacak kaslarını çalıştıran terlik-ayakkabılar
İngiltere'de salgın haline gelen incelten terlik Fitflop'lar, kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı. Mischa Barton ve Kate Hudson gibi ünlü aktrisler bu terlikleri ayaklarından çıkarmıyor. Her adımda bacak kaslarını daha fazla çalıştıran bu terlikler, vücudu şekle sokuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder