14 Haziran 2010 Pazartesi

Her kadının parfüm hayranlığı vardır, Parfüm’lerin sırları

Her kokunun kadınlara kattığı bir hava vardır. Farklı görünmek adına güzel kokmak en çekici yoldur.

Bakımlı olmak, sadece iyi görünmek anlamına gelmez. Nasıl göründüğünüz kadar, nasıl koktuğunuz da önem taşır. Bu yüzden kozmetik dünyasında makyaj malzemelerinin bile kokulu olanları piyasaya sürüldü. Kokulu rujlar, dudak parlatıcıları hatta kokulu allıklar bile var. Yani sadece parfümle değil, vücudumuza sürdüğümüz selülit kreminden tutun da vücut losyonuna kadar pek çok üründe koku karşımıza çıkıyor. Lavanta, vanilya, çilek… Üstelik aromaların da her zevke göre olanı var. Kozmetik dünyası, koku konusunda bu kadar hassasken, özellikle bahar aylarında ‘mis’ gibi kokmamak kabul edilemez bir hal aldı. Bu nedenle vücut losyonu hatta el kremi alırken bile aromalı olanını seçmek, yaz aylarında kokunuzla fark edilmenizi sağlayacak…





Çilek ‘aşk’ı temsil ediyor.

Kokular, çiçek, oryantal, baharatlı ve çiçek olmak üzere dört gruba ayrılır:

- Çiçek kokuların başlıca maddeleri, orkide, limon çiçeği, yasemin, zambak gibi çiçeklerdir.

- Baharatlı kokular, karanfil notalarını taşır. Daha çok esmer tenlilere yakışır.

- Meyve kokularının en çok kullanılan bileşenleri ise şeftali, portakal, mandalina ve limondur. Yaz için bu kokular idealdir.

- Oryantal kokular vanilya, misk ve amber içerir. Akşam saatleri için bu tarzdaki kokuların tercih edilmesi daha uygundur.

- Çilek kokusu aşkı temsil eder. Genelde karşı cins, çilek kokusundan etkilenir. Kavun ise arkadaşlığı temsil eder. Kavun kokan duş jellerini ve vücut losyonlarını daha çok genç kızlar tercih eder.

- Lavanta kokusunun rahatlatıcı özelliği vardır. Bu yüzden pek çok spa ve otelde lavanta kokusu kullanılır. Lavanta aromalı duş jellerinin, duşta rahatlamaya yol açtığı da bilinen bir gerçektir.

- Kokular tene göre değişiklik gösterir. Sarışınlar daha çok çiçek ve meyve kokularını, esmerler baharatlı kokuları tercih etmelidir. Kumrallar ise parfüm seçiminde daha geniş seçeneklere sahiptir.

- Koku seçimi mevsimlere göre de değişiklik gösterir. Kışın daha şekerli, vanilyalı ve baharatlı kokular ön plana çıkar. Yazın ise daha hafif, çiçek ve meyve kokuları tercih edilmelidir.

Kalıcılığı önemli

Parfümün kalıcılığı, içeriğindeki alkol oranıyla orantılıdır. Vücut losyonlarındaki kokuların kalıcılığı ise tenin yapısına göre değişir. Kuru ciltler, kremi daha çabuk emdiği için yağlı ciltlere oranla daha şanssızdır. Kremlerin kokusu yağlı ciltlerde daha uzun süre etkisini sürdürür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder