15 Haziran 2010 Salı

Bitkilerdeki Güzellik Hormonları

Bedenimizde var olan ve "hormon" olarak anılan maddeler, genç görünümünüzü sağlıyor. Doğal denge o kadar mükemmel işliyor ki bunlar adeta cildin kendi ürettiği "gençlik kremleri" gibi. Teninizdeki ve saçlarınızdaki parlaklık bu maddelerin bedeninizde yeterli bulunup bulunmadığına bağlı. Bedenin hormon dengesi bozulduğunda hemen dış görümünüze yansıyor. Kadınlarda çok önem taşıyan bu hormonların azalması yüz hatlarında sarkma, gevşeme meydana getirebiliyor. Bu mucize hormonlar azaldığında güzelliğiniz mutlaka etkileniyor.

Teninizin pürüzsüzleşmesindeki sır
Herbalium olarak yaptığımız araştırmalar sonucunda, bir çok bitkide "güzelliğin sırrı" olan bu hormonlar hakkında bilgi ediniyoruz. Sizlerle de bu bilgiyi paylaşmak isterim: Teninizi pürüzsüzleştirmek, kuvvetlendirirmek, yaşlanma ve çevrenin hasar verici etkilerine karşı korumak için bedenin bu çok değerli maddelerini gözünüz gibi korumanız gerekir. Eğer azalmışsa doğadan faydalanarak onlara takviye yapmanız gerekir. Nasıl mı? Doğadan elde edilen (doğal ürün uzmanları tarafından özellikleri saptanan) bazı bitkiler ve doğal ürünler var! Tanrı’mızın kadınlara sunduğu gençlik kremleri dersek daha yerinde olur. Bunlarda ihtiyaç olan bu hormanlar var! Bitkisel hormonlar, cildin yenilenmesine yardımcı oluyor. Hücre kalitesini yeniden oluşturuyor. Epiderm üzerinde (Deri üzerinde), hücre yenilemesine hız veriyor. Çizgilerin derinliklerinde belirgin bir azalma ve cildin sertliği ve tonunda gözle görülür bir iyileşme sağlıyor. (Bizler de araştırmalarımız sonucunde bitkisel hormon içeren "bitki özü" takviyesi ile bu kremleri ve bakım yağlarını Herbalium olarak ürettik.)

Bitkisel Hormonlar sayesinde gençlik
Bu bitkisel hormonlar sıkılaştırıcı etki sağlar. Yenilenmiş deri gençlikle ışıldar. Yüz hatlarınızı gerer ve yüz ovalinizi şekillendirir. Bitkisel Hormonlar sayesinde cildinizi yaşlanmaya karşı korunur. Cildin kan damarları çeperlerini kuvvetlendirir. Cildiniz daha canlı, gergin, enerjik, güzel ve genç bir görünüme kavuşur. Bu konuda bilgi edinmeniz çok önemli. "Gerçek hormon" doğada nelerin içeriğinde var? Bu konudaki bilgileri edinelim ve unutmayalım: Bizler de başvuran insanlara, cilt tipi ve yaşını göz önünde bulundurarak, fito hormon içeren ürünleri tavsiye ediyoruz.

Peki hangi bitkilerde var: Bitkisel kökenli, vücutta östrojen benzeri etki gösteren "fitoöstrojen" olarak adlandırılan bitkilerde bulunuyor. Bitkisel östrojenler içinde en önemlisi soya yağı. Deride östrojen eksikliğinden kaynaklanan deri yaşlanması belirtilerini azaltan bazı hormonlar bedende azaldıkça sorun yapmayalım, doğal çözümünü bulalım. Kadınlarda 35 yaş civarlarında bu tür hormonal değişiklikler oluşmaya başlıyor. Ciltte hücre yapımı hızını düşürüyor. Yağ bezleri daha az çalışıyor. Menapoza girmesine henüz yıllar varken, bu yaşlarda herkes "daha kuru ve nemsiz" bir ciltten şikayet eder hale geliyor. Yaş dolayısıyla menapoza giren kadınlar ise bu tür sorunları sürekli yaşıyor. Fakat şunu da unutmayalım: bir çok kadın da erkenden menapozla karşılaşabiliyor. Ya da bazı hastalıklarla bedensel ve tensel olarak yaşlanıyor.

Hücre yenilenmesi uyarılıyor
Neyse ki bunlar bir hikmet-i mucize olarak doğada varlar. Örneğin ayçiçeği yağında, "fito hormon" olarak bilinen bu ürünler mevcut. Soya’dan ve yabani patatesten elde edilen bitkisel hormonları da sayabiliriz. Kolajen yapımını artıran, hücre yenilenmesini uyaran, cilde daha fazla güç ve nem kazandıran soyayı kadınlar evledinde mutlaka bulundurmalı. Bitkisel kökenli, vücutta östrojen benzeri etki gösteren, "fitoöstrojen" olarak adlandırılan maddeler, şimdi güzelleşmeye dair üretim yapan herkesin üzerinde durduğu konu. Ama sahte olmamasına, gerçekten "doğal" olmasına dikkat etmelisiniz. (Herbalium’a telefonla ya da mail ile ulaşarak her türlü bitkisel hormonlar ile ilgili ve diğer kafanıza takılan soruları iletibilirsiniz. Ücretsiz danışmanlık veriyoruz)

İşte bu hormonları ihtiva eden bazı önemli bitkiler:

Şerbetçi otu: Tonlarca parayı gidip çok pahalı kremlere vermeyin. Kırışıklık başgösteren ve canlılığını kaybetmiş ciltler için kullanılan hormonlar bu otta var. (özü mayadır)

Yulaf otu: Çok önemli bir ot. Akne sorunlarının tedavisinde bir çok sorunu çözüyor. Bunlar sadece bir kaçı ama hepsinde söz etmek için yerimiz yok.
Yalnız şunlara da dikkat edelim: Düzenli uyuyun, cilt düşmanı sigara ve alkol kullanmayın. Stresi yaşamamaya çalışın..

Keten tohumu: Bu da doğal bir mucize. Ciltte azalan bazı hormarolar ve yaşlanmaya, sarkık görünüme neden oluyor. İşte keten tohumu bu hormonları sağlıyor.

Yeşil çay : Maalesef biz çayın ülkesiyiz ama geç keşfettik yeşil çayı. Diğer ülkeler bundaki gençlik ikisinin çoktan farkına vardı. Çağın yeni bir fitoöstrojen kaynağı olan yeşilçay, kadınların evinden eksik olmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder