14 Haziran 2010 Pazartesi

Güzel kirpikler için ne yapmalı?

Güzelliğin en önemli ayrıntılarından biri olan uzun kirpiklere sahip olmak istemez misiniz? İşte evde de uygulayabileceğiniz basit formüller ve bakım yöntemleri…




Bakım:

Kirpiklerinin sağlıklı ve düzgün olması için gece yatarken rimelini çıkarmayı unutma! Bu arada mutlaka iyi bir makyaj çıkarıcı kullan. Eski kadınlar kirpiklerini gür göstermek için çeşitli yağlar ile beslerlermiş. Günümüzde de buna benzer yöntemler uygulanıyor. Örneğin; ünlü manken Demet Şener, kirpiklerini güçlendirmek için badem yağından yararlandığını söylüyor. Badem yağının kaş, kirpik ve saç güçlendirme konusunda çok etkili olduğu biliniyor ancak bunu gözüne kaçırmamaya ve göz çevrene bulaştırmamaya dikkat etmelisin. Badem yağı benzeri kalın yağlar göz çevresindeki hassas cilde çok zarar verir.

Kıvırma:

Kirpiklerini bir kirpik makasıyla kıvırabilirsin. Bunu yaparken makası kirpiklerinin en dibine kadar getir. 5 saniye bekledikten sonra bırak. Bu işlemi asla gözünde rimel varken yapma. Çünkü rimelli kirpiğe makas kullanırsan kirpiklerin kırılır. Bu işlemi uygulamak için; öncelikle kirpiklerindeki rimeli sil. Daha sonra kirpiklerinin diplerinden itibaren kıvırmaya başla. Bir kat rimel uyguladıktan sonra ikinci bir kat daha rimel uygulamak istersen, ikinci işlemi kirpiklerin kurumadan yap. Yoksa kirpiklerin birbirine yapışır. Eğer yapışma olursa, önce kirpiklerini kurumaya bırak. Daha sonra kaş ya da kirpik tarağı ile tara. Ya da kullandığın rimelin etkisini arttırmak ve gün boyu kalıcı olmasını sağlamak için sürmeden önce kirpiklerinizi önce fırçalayın ardından da hafifçe pudra sürün.

Seçim:

Kaliteli bir rimelle hayalindeki gibi dolgun, uzun ve göz alıcı kirpiklere sahip olman mümkün. Çünkü kirpik ilaveli olanlar kadar dolgun gösteren rimeller de son derece kullanışlı.



Kiprik bakımı önerileri



Cam bir kabın içine 1 çay kaşığı hint yağı ve 12 gr kakao yağı (1 yemek kaşığından biraz az) ekleyip karıştırın. Kabı sıcak su dolu bir başka kabın içine yerleştirip krem kıvamına gelene kadar ısıtın.

Karışımı soğutup 15 gün boyunca temiz bir rimel fırçası yardımı ile yatmadan önce gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklerinize sürün. Sürme işlemini kirpik kökünden uca doğru uygulayın.

Kirpikleri gürleştirmek için



Eşit ölçüde hint yağı ve badem yağını bir şişede karıştırıp 15 gün boyunca akşamları yatmadan önce gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklerinize dipten uca doğru sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder