19 Haziran 2010 Cumartesi

NEYİ HANGİ SIKLIKTA YIKAMALISINIZ?

Zararlı organizmalar hiç tahmin etmediğiniz yerlerde ve hatta maalesef yatağınızda bile pusuda bekliyor olabilir.

Evinizin, dolabınızın ve hatta saçlarınızın nasıl daha temiz, taze ve muhteşem gözükebileceğini araştırdık.


Sutyenler
Göğüs ölçünüz, sütyeninizi be sıklıkla yıkamanız gerektiğini belirliyor. Eğer göğüsleriniz büyükse, koltuk altlarınız daha çok çukurda kaldığından terlersiniz. Terlediğinizde ise deri hücre kaybınınz arttığından sutyeniniz kokmaya başlar ve göğüslerinizin altında sıcaktan dolayı lekeler oluşur. Eğer vücudunuzun üst kısmı genişse sutyeninizi her giyişten sonra yıkamalısınız. Dümdüz bir vücut yapınız varsa birkaç gün çamaşır makinesinden uzak durabilirsiniz. Sutyenlernizi makineninizin ılık su ayarında, külotlu çorapların içine koyarak yıkamanızı öneririz.

Çarşaflar
Eğer düzenli olarak yıkanıyorsanız, çarşaflarınızı haftada bir yıkamanız yeterli olacaktır. Peki ateşli bir geceden sonra bu yıkama işlemini ne sıklıkla yapmalısınız? Vücudun seks sırasında salgıladığı sıvılar protein ve laktik asit açısından çok zengin olduğundan leke bırakırlar. Sprey otobronzanlar da benzer şekilde sorun yaratabilirler. Bunun için çamaşırları bir kova soğuk suya koyarak üzerine lavanta yağı ekleyin bu şekilde 20 dakika bekledikten sonra normal yıkama işlemine geçebilirsninz.

Jeanler
Uzmanlar jean'lerin temizliği için kuru temizleme yapılması öneriyor. Evde ise soğuk suda elde yıkayabilirsiniz. Bu şekilde jeanlerinizin rengini de uzun süre koruyabilirsiniz. Her beş ila on giyişinizden sonra pantolonunuzu ters çevirerek yıkayın ve kuruması için açık havada değil, mümkünse evin içinde bir yere asın.

Saçlar
Şimdiye kadar saçları sıklıkla yıkamanın çok zararlı olduğunu duyduk. Ancak uzmanlara göre ılık havalarda her gün yıkamanın saçlarımızın sağlığına olumsuz hiçbir etkisi yok. Saçlarınızı yeterince yıkamadığınızın en büyük işareti saç diplerinde oluşan kaşıntıdır. Duşa girin ve saçlarınızı ıslatmadan önce bir parça şampuan sürün. Yağ, şampuanla su olmadan daha çabuk birleşir. Bu da saçınızın daha kolay temizlenmesini sağlar.

Spor ayakkabılar
Onları çamaşır makinesine atmak yerine su yöntemi deneyin: İki yemek kaşığı talk pudrası, bikarbonatlı soda, iki damla karanfil yağı, iki damla çay ağacı yağı (bakterileri öldürmek için) ve iki damla lavanta yağını bir kasede karıştırın. Bir kilotlu çorabın içine ayakkabılarınızı koyarak ağzını sıkıca bağlayın ve ayakkabılarınızı iyice sallayın. Kokuya sebep olan bakterileri öldüren bu karışım, aynı zamanda çok güzel bir koku verecek. Bunu sıklıkla uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder