15 Haziran 2010 Salı

Göz, kaş, dudak, yanak mükemmel görünmenin püf noktaları

Güzel gözükmek için biraz dikkat ve biraz özenle herşeyi kusursuz bir biçimde tamamlayabilmeniz ve uzun süre harikulade görünebilmeniz için, aslında küçücük ancak sonuçları hayat kurtaracak güzellik sırları...

Hassas olan göz çevrenize zarar vermemek için kapatıcınızı sürerken yüzük parmağınızı kullanın. Bu parmak diğerleri arasında en zayıf ve kuvvetsiz olanıdır. Böyle olduğu için göz çevresindeki nazik bölgeye gereksiz bir baskı uygulamaz.
Gözlerinizi olduğundan daha büyük göstermek istiyorsanız alt ve üst kirpik diplerinize çok ince bir hat çekmeli ve bu çizgiyi gözün dış köşesinde birleştirmelisiniz.
Göz çevrenizde karanlık gölgeler varsa bunları aydınlatmak için eğik ve yumuşak uçlu bir fırça kullanarak beyaz renkli krem farı gözünüzün iç köşesinden kenarlara kadar yedirin.
Gözlerinizin çevresinde kırışıklar varsa gölgeli far uygulamalarından kaçının. Bu kırışıklarınızın daha da belirgin hale gelmesine sebep olur. Göz kapaklarınızda renklendirme yaparken parlak bir farı sadece kirpik diplerinize sürmeniz yeterli olacaktır.
Göz kaleminiz çok sertse onu yumuşatmanın yolu parmaklarınızın ucundan geçiyor. Kalemin ucunu iki parmağınızın arasına alarak veya avcunuzun içinde yuvarlayarak yumuşatın. Çok yumuşak kalemleri ise buzlu suda iki dakika bekletmeniz uygun kıvama gelmeleri için yeterlidir.
Kirpiklerinizin ileri doğru uzanan oklar gibi göründüğünü düşünüyorsanız (Yani onlan yeterince kıvrık bulmuyorsanız) maskaranızı sürmeden önce mutlaka bir kirpik kıvırıcı kullanarak onlara şekil verin. Bu şekil size çok yapay geliyorsa maskaranızı, fırçasını kirpik diplerine kuvvetlice bastırarak sürmeye başlayın ve kirpiğin ortalarına gelince baskıyı hafifletin. En uçlarında sadece minik dokunuşlar yeterli olacaktır. Bu teknik kirpiklerin uzun ve kalkık görünmesini sağlar.
Maskaranız yüzünüzde herhangi bir vere bulaştıysa kirlenen alanı temizlemek için öncelikle biraz suyla ıslatın, ardından bu bölgeyi bir peçeteyi tamponlayarak temizleyin


Yay Gibi Kaşlar
Kaşlarınızı evde kendiniz alacaksanız şu sırayı takip etmelisiniz: Önce sıcak bir duş alıp gözeneklerin buharla açılmasını sağlayın. Kaşlarınızı alırken her şeferinde tek tüyü alın ve hareketinizi mutlaka kaşın çıkış yönüne göre gerçekleştirin. İşinizi bitirdikten sonra cildinize mutlaka sıkılaştıncı bir tonik uygulamayı ihmal etmeyin.
Acıyı engellemek için evde kaşlarınızın üzerine kısa bir süre için buz tutun.
Cımbızla aldığınız kaşlarınızın etrafı şişip kızarabilir. Dışarı çıkacaksanız bunları az miktarda kapatıcı sürerek kamufle edebilirsiniz.
Kaşlarınızdaki boşlukları doldurmak için kaş kalemleri yerine fırçalı kaş boya setlerini deneyin. Fırçanın yumuşak dokunuşları sert kalem darbelerinden çok daha doğal gözükür.


Öpülesi Dudaklar
Kuruyup pul pul olmuş dudaklarınızı yumuşatmak için vazelin kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Dudaklarınızın kalın bir tabaka halinde sürdüğünüz vazelini emmesi için 5 dakika bekleyin. Sonra diş fırçasıyla dudağınızı fırçalayarak ölü derilerden kurtulun.
Rujunuzun kalıcı olması için dudak kaleminizi bütün dudağınıza uygulayın, ardından rujunuzu sürün. Daha sonra da transparan bir pudrayı üzerine hafifçe tamponlayın.
Dolgun görünen dudaklar için rujunuzu sürdükten sonra bir parça dudak parlatıcısını dudaklarınızın ortasına damlatın ve hafifçe yayın.



Kusursuz Yüzün Sırrı
Spor yaptıktan sonra yüzünüzü su ve sabunla temizlemekten vazgeçin. Cildiniz egzersiz sonucunda zaten susuz kalmış olduğu için sabun ve su ikilisi daha da kurumasına sebep olur. İhtiyacınız olan tek şey alkolsüz bir tonik.
Cildiniz homojen bir renge sahip değilse bir kaba yarı yarıya buz gibi süt ve su koyun. Bir bez parçasını bu karışımda ıslattıktan sonra sırt üstü yatıp ıslak bezi 5 dakika yüzünüzde bekletin.
Acil bir durumda, sivilceniz yeteri kadar olgunlaşmışsa üzerine sıcak suyla ıslattığınız bir süngerle kompres yapın. Daha sonra her iki işaret parmağınıza ıslak bir kağıt mendil dolayarak sivilcenin çevresindeki deriye bastırın. Dikkat edin, sivilcenizi sıkmaktan bahsetmiyoruz. Yapmanız gereken ona kendiliğinden dişarı çıkma fırsatı tanımak. Ardından bu bölgeyi alkollü bir pamukla temizleyin.
Makyaja başlamadan önce cildinize nemlendirici sürün. Cildinizin nemi iyice emmesi için birkaç dakika bekledikten sonra parmak uçlarınızı teninize dokunun. Her hangi bir ıslaklık hissetmiyorsanız makyajınıza başlayın.
Fondöteninizi satın alırken renk denemenizi elinizin üstünde değil yüzünüzde ve boynunuzda yapın

Elma Gibi Yanaklar
Allığınızı sürerken yanaklarınızdaki elmacık kemiklerinin tam yerini bulmak için gülümseyin.
Fazla sürülen allığı temizlemek için kuru bir mendil veya makyaj pamuğu kullanın. Bu fazlalığı almak için paraklarınızı kullanırsanız parmak uçlanızdaki yağ, renk dalgalanmasına sebep olur.
Bronzlaştırıcı bir pudra kullanacaksanız güneş ışığının yoğun olduğu bir yerde durun ve cildinize bakını. Işığın en çok vurduğu bölgelere, yani elmacık kemiklerinize, burnunuzun üstüne, çenenize ve alnınıza pudrayı dağıtın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder