15 Haziran 2010 Salı

HAŞLANMIŞ PATLICAN KIZARTMASI

Ne patlıcanı bu balık dediğinizi duyar gibi oluyorum...
Akşam yaptığımda eşime balık olduğunu söyledik yiyinceye kadar anlamadı...
Gerçekten çok güzel oldu denemenizi tavsiye ederim.
Tarifi şöyle;patlıcanları alacalı soyup dörde bölün ve bir tatlı kaşığı tuz atarak tencerede haşlayın...Haşlanmış patlıcanları süzgece alın ,iyice süzülünce havlu kağıdın üzerine alarak fazla suyunu çektirin..1 çay bardağı mısır ununa bir çay kaşığı karabiber ve birazda tuz atarak karıştırın.Patlıcanları bu karışıma bulayarak sıvı yağda kızartın...Normalde haşlanmadan kızarttığımız patlıcan çok yağ çeker,bunun fazla çekmediğini göreceksiniz....Biz üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek yedik...Çok nefis oldu...Ama siz isterseniz sadece dövülmüş sarmısak ekleyerek veya sade de yiyebilirsiniz....Afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder