15 Haziran 2010 Salı

Gelinlik alışverişi için sizlere 10 ipucu

Gelinlik seçmek eğlenceli bir iş gibi görünse de oldukça stresli ve zorlayıcı şartlarla daralan zamanda sizi iyice bunaltabilir. Vereceğimiz ipuçlarıyla mükemmel gelinliğe zahmetsiz ulaşabilirsiniz.

1) ERKEN SAATTE RANDEVU ALIN

En iyi servis için, mağazalardan hafta içinde bir gün en erken saatte randevu almaya çalışın. Bu saatlerde mağazalar daha sakin, çalışanlar çok daha ilgili olur.

2) DAVETLİ LİSTESİNİ KISALTIN

Her ne kadar bütün arkadaşlarınızın sizinle gelinlik seçmeye gelmesini isteseniz de, gelinlik tasarımcısı Claire Pettibone ekibinizi küçük tutmanızı tavsiye ediyor. "Ne kadar kalabalık olursa gelinin kafası o kadar çok karışır" diyor. Fikirlerine ve zevkine güvendiğiniz bir, en fazla iki kişiyi çağırmanız yeterli olacaktır.

3) YATAKTAN YENİ ÇIKMIŞ GİBİ GÖZÜKMEYİN

Gelinlikler ne kadar güzel olursa olsun, siz mükemmel gözükmediğiniz sürece elbiseye aşık olmanıza imkan yok. "Normal bir günde sabah işe giderken hazırlanıyormuş gibi düşünün" diyor Gabriella New York Bridal Salon'un sahibi Gabriella Risatti. Saçınız ve makyajınız hep yaptığınız gibi olsun. Biraz allık, maskara ve dudak parlatıcısı kullanabilirsiniz. Denediğiniz gelinliklere makyaj bulaşır diye korkmayın, mağaza çalışanları bu konuya mutlaka dikkat edeceklerdir.

4) PUANTİYELİLERİ EVDE BIRAKIN

"Kaç gelinin desenli iç çamaşırıyla gelinlik denemeye geldiğine inanamazsınız," diyor Pettibone. Ten rengi askısız bir sutyen ve yine ten rengi dikişsiz g-string giymenizi öneriyor ki sizi rahatsız edebilecek bir görüntü oluşmasın. Provalara yanınızda korse getirerek elbisenin üzerinizde en güzel şekilde durmasını garantileyebilirsiniz.

5) ÖLÇÜLERE DİKKAT!

Gelinlik normalde vücudunuzun en geniş bölgesine göre seçilir. Fakat bazı tasarımcılar değişik göğüs ve basen ölçülerine göre de özel modeller yapabiliyorlar. Aklınızda olsun. Gelinlik bedenleri normal elbiselere göre iki beden daha büyük olurlar. Etiketi görünce sakın korkmayın.

6) ACİLEN AYAKKABILARINIZI SEÇİN

Elbisenize karar verdikten sonraki ilk provanıza mutlaka düğününüzde giyeceğiniz ayakkabılarınızı da götürmelisiniz. "Gelinliğin etek boyunu kesin topuk ölçüsü olmadan ayarlamamız mümkün değil" diyor Risatti.

7) GELİNLİK SEÇİMİNDE ERKEN DAVRANIN!

Gelinlik tercihinizi son haftalara bırakmayın. Gelinliğin düğün tarihinden en az beş ay öncesinde seçilmesi tavsiye ediliyor.

8) ZAMAN AYIRIN

Gelinlik satın alırken fiyatlar sadece malzemeye göre değil, modele göre de değişebiliyor. Tafta, organze, ipekli gibi lüks kumaşlarda da modele göre değişen fiyat aralıklarında seçenekler mevcut. Hem bütçenize hem de zevkinize en uygun modeli bulabilmek için tek yapmanız gereken biraz zaman ayırmak.

9) İMZA ATMADAN ÖNCE EMİN OLUN!

Gelinlik satın alırken ücretin bir kısmını depozit olarak ödeyeceğinizden, karar verirken iyi düşünün. Sipariş ve tadilat sonrasında paranızı geri almanız pek de mümkün değil.

10) DİYETİ ABARTMAYIN

Düğün gününüzden bir hafta önce ölüm orucuna başlamak size çok çekici gelse de, her zamanki rejim planınızı ve sporunuzu uygulamaya devam etmeniz daha uygun olabilir. "Gelinlere son provadan sonra ki -bu genelde düğünden yaklaşık iki hafta önce olur- daha fazla kilo vermemelerini tavsiye ediyoruz" diyor Risatti.

Kaynak: Instyle Wedding
Alıntı:Ekolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder