16 Haziran 2010 Çarşamba

Gıdı sarkmasının çözümü

Gıdı sarkmasını dert etmeyin!Gıdı sarkmasından şikayetçiyseniz, yarım saat ile 1.5 saat süren bir operasyonla gıdınızdan kurtulmak mümkün.

Op. Dr. Osman Şenel, gıdı ve boyun estetiği hakkında bilgi verdi:

Gıdı estetiği kaç yaşından sonra yapılır?

Genelde gıdı bölgesindeki problemler 40'lı yaşlardan sonra daha belirgin olmaya başlar.

Gıdı estetiği hangi yöntemlerle yapılabilir? 

Erken yaşlarda sadece yağ birikmesi nedeniyle oluştuysa ve deride gevşeklik belirgin değilse, 'Gıdı Liposuction'ı en ideal çözümdür. Daha ileri yaşlarda yağ birikmesi ve deride gevşeklik olması durumunda 'Gıdı Liposuction'ı tek başına yeterli olmayabilir. Az miktarda deri gevşekliği de varsa kulak arkasına yapılan biriki santimlik kesilerle yapılan boyun askısı iyi sonuç verir. Deri gevşekliği belirgin ise, boyun germe operasyonu uygulanabilir. Deride fazla gevşeklik olmadan sadece kırışıklık varsa, bölge derisinin ilaç kremlerle aktivasyonu sağlanabilir. Ayrıca lazer de uygulanabilir. Botoks da gıdı bölgesi uygun olan hastalarda iyi bir seçenek olabilir.

Çok kilo verdikten sonra sarkan gıdı, en iyi şekilde nasıl toparlanır?

Hızlı kilo alıp verdikten sonra gıdı bölgesindeki deri gevşer. Böyle bir durumda boyun germe ameliyatı yapılmalıdır.

Gıdı estetiğinden sonra iz kalır mı?

Germe ameliyatlarında izin yüzde 90'ı kulak arkasındadır. İyi bir planlama sayesinde hastalar izlerden şikayetçi olmazlar. Son yıllarda daha az iz kalması için çeşitli lazer tedavileri kullanılıyor.

Gıdı estetiği operasyonları ne kadar sürüyor?

Sadece liposuction ise 20-30 dakika, liposuction ve germe ise 1-1.5 saat sürüyor. Hasta bir hafta içinde sosyal hayatına döner. Operasyon sonrası birkaç ay güneş koruyucusu kullanmak şart.

Kaynak:Sabah / Didem Seymen
Alıntı:Leyditurk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder