15 Haziran 2010 Salı

Zayıflamada yeni trend

Zayıflamada yeni trendBölgesel kiloları hedefleyen üçlü tedaviyle 45 günde iki beden incelebilirsiniz.

Yöntem; yağların medikal ozonla eritilmesi, bedenin ultrason ve mezoterapiyle inceltilmesine dayanıyor

Diyetle kilo kaybetmek mümkün ama orantı farkını gidermek imkansızdır. Basenler, bacaklar, karın, bel, sırt ya da kol gibi bölgelerde fazla yağ birikimi, vücut şeklinin bozulmasına neden olur. Kadınlar kadar erkekler de bu durumdan şikayetçidir. Kadınlardaki sorun, yüzde 80 vücudun alt kısmındaki kilolardır. Sıklıkla da selülit eşlik eder.

Memorial Hastanesi'nden Dr. Seran Göçer, bölgesel kiloların genetik olduğuna dikkat çekerek, "Bu tip kilolar, estetik kaygının yanında sağlık sorunu da oluşturur. Özellikle karın ve göbek çevresinde yerleşen yağlanma, karın içi yağlanmayı da artırır ve bazı kronik hastalıkların risk faktörlerinden biri olarak görülür. Temel olan, doğru beslenme programı, düzenli uyku ve hafif egzersiz programlarıdır.

Ancak hepimiz biliyoruz ki bu, bölgesel kilo sorunu açısından yeterli değil. İşte bu nokta da soruna, mezoterapi, ultrason, ozon-oksijen uygulamaları ile kombine edilmiş programlarla yaklaşıyoruz. Ana hedefimiz, sorunlu bölgeden (sadece kilo vererek) elde edilecek sonuca göre, incelmeyi üç kat daha artırmak" diyor.

OZON-OKSİJEN TERAPİSİ

Yüzde 5'i ozon, yüzde 95'i oksijenden oluşan ‘medikal ozon gazı' çok yüksek yakma gücüne sahip. Ozon sauna metabolizma hızını destekliyor, toksin atılımı sağlıyor, ödemi azaltıyor ve yağ hücre yakımını hızlandırıyor. Hastalar özel bir programla besleniyor. Ozon sauna haftada iki kez olmak üzere en az 8-10 seans uygulanıyor. Her seansta vücuttan ortalama 500 gram sıvı atılarak detoks etkisi elde ediliyor. Toksin atılımı, eski dokuların yerine yenilerinin aldığı durumda, genellikle deride hafif kızarıklık, baş ağrısı, yorgunluk, ishal vs. olabiliyor.

ULTRASON LİPOLİZ

Ultrason probu ile uzun zincirli yağ asitleri parçalanıyor. 20-70 Khz aralığındaki ultrason dalgaları, yağ hücreleri ve selülitin sıvıları içinde  gaz formunda kabarcıklar oluşturuyor. Genleşme ve basınç sonucu yağ hücreleri patlıyor. Karaciğer tarafından metabolize edilen yağ hücreleri ve su serbest kalıyor. Vücuda hiçbir madde enjekte edilmiyor, jel üzerinden ultrason başlığı istenen bölge üzerinde gezdiriliyor. İşlem 20-40 dakika sürüyor. Haftada 1-2 seans yapılıyor. Selülit ve yağ eritme için değişik frekanslar uygulanıyor.  Sırt ve kollarda incelme ve selülit görünümünün giderilmesini sağlıyor.

MEZOTERAPİ

Her ultrason seansı sonrası son basamak olarak uygulanıyor. Çok ince özel iğne uçlarıyla yapılan bir mikroenjeksiyon tekniği. Kilolu bölgelere seanslar halinde uygulanıyor ve incelme dozunu artırıyor. Soruna ve bölgeye yönelik hazırlanan ilaç, karışımlarıyla dolaşımı düzenliyor ve dokuya giden oksijen miktarının artışına destek oluyor. Bacak, kol ve karın bölgesinde uygulanan mezoterapi de sekiz seansta 1-2 beden incelme hedefleniyor. Her zaman olduğu gibi burada da, beslenme düzenine dikkat edilmesi ve düzenli olarak egzersiz yapılması mezoterapinin başarısını artırıyor.

Kaynak:Milliyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder