15 Haziran 2010 Salı

Zeytin: Küçük bir mucize tanesi

Zeytinin mucizevi bir besin olduğunu söylemeye gerek var mı? İçeriğindeki maddeler sayesinde en doğal yollardan bakım yapan zeytinin, hem içeriden hem de dışarıdan vücuda etkileri inanılmaz!

Bilimadamlarının tahminlerine göre neredeyse 6 bin yıla yaklaşan bir geçmişe sahip olan zeytin ya da zeytin ağacı, Akdeniz florasında yetiştirdiği yemişleriyle sadece yemeklere tat katmıyor. Zeytinin yağı aynı zamanda geçmişten bugüne vücut sağlığı ve güzelliğiyle ilgili gerçek bir mucize damlası.

İçeriğindeki doymamış yağ asitlerinin yanı sıra doğal E ve C vitaminleriyle zeytinyağı hem içeride hem de dışarıda vücudu agresif serbest radikallerden koruyor. Bunun yanında enfeksiyonları önleyici etkisi bulunuyor. Ayrıca cildin uzun süreli genç ve gergin görünümünü dengeliyor.

Mutfakta kullanıldığında ise içeriğindeki oleuropein maddesi kan dolaşımını düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruyucu etkisi bulunuyor.

PRATİK GÜZELLİK REÇETELERİ

Parlak saçlar: Kuru ve zarar görmüş saçlar için uzunluğuna göre 1-3 yemek kaşığı zeytinyağını saçınıza sürün. Uçlardan başlayarak diplere doğru ince bir tarakla dağıtın. Uygulama sonrasında kürü saçınızda gece boyunca bekletin. Kıyafetinize bulaşmaması için saçınızı tülbentle toplayabilirsiniz.

Dikkat: Zeytinyağı saçlardan kolay arınmadığı için önce şampuanı ıslanmamış saçta iyice dağıtın. Ardından hafif ıslatıp, parmaklarınızla saç diplerine masaj yaparak bol suyun altında iyice durulayın.

Vücut peeling’i: Cildinizin kurumaya yüz tuttuğunu hatta bazı bölgelerinizin sertleşip nasırlaştığını düşünüyorsanız, bunun için bir miktar tuz ve zeytinyağı karışımı iyi bir çözüm olabilir. Deniz tuzu ve yarım kase zeytinyağını ipeksi bir karışım oluşturana dek bir kapta iyice karıştırın. Yumuşak bir uygulamayla özellikle cildin sertleşmeye yüz tuttuğu dizler, dirsekler ve ayak topuklarını elde ettiğiniz karışımla ovun.

Dikkat: Bu uygulamayı haftada bir tekrarlayın. Böylece cildiniz yeterince yumuşak ve nemli kalacaktır.

Koku masajı: Bu masaj, ruhu şımartırken aynı zamanda vücudun da bakımını yapıyor. Zeytinyağı tüm vücut için mükemmel bir masaj aracı. Küçük bir kasenin yarısını zeytinyağıyla doldurun ve içine mevsime ya da ruh halinize uygun bir şekilde esansiyel yağ ekleyin. Çiçek ekstreleri arasında özellikle lavanta ve biberiye duyu organlarını harekete geçirir.

Dikkat: Yağı masaj öncesinde ılıklaştırdığınızda etkisini daha hızlı bir şekilde gösterecektir.


Nilüfer PAZVANTOĞLU
http://www.turkforum.net/1108639162-zeytin-kucuk-mucize-tanesi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder