15 Haziran 2010 Salı

Bronz tene nasıl makyaj yapılır?

Yaz geldi, yanında denizin tuzlu suyunu ve güneşin sıcak yüzünü de getirdi. Sezonun açılışını yapıp, bronz tene kavuşanlar için doğru makyaj önerileri.

Öncelikle, bronzluğunuzu korumak istiyorsanız derinlemesine etki yaratan peelingleri yapmayın. Peeling, cilt yüzeyindeki ölü derileri temizler ancak bronz tene uygulandığında, rengini açar. Bu nedenle temizleme jelleri ya da sütleriyle cildinizi temizleyin.

Yüzünüzde, kapatmanız gereken sivilce ya da izler yoksa fondöten kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Cildiniz, bronzlaşmanın etkisiyle doğal koyu renkli olduğu için fondöten yapay bir görünüm yaratır.

Mutlaka kapatıcı kullanmanız gerekiyorsa, hafif ışıltılı, sedefli pudra ya da fondöten tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem lekeleriniz kapatılacak hem de bronzluğun daha belirgin hale gelecektir.Yüzünüzde ışık oyunları yapmak ve kapatıcı üründen tam performans almak için; elmacık kemiklerinize, burun kemiğinize, çene kemiğinize hafif dokunuşlarla sürün. Böylece, bronz tendeki ışığı daha iyi yansıtmış olursunuz.
Bu yazın moda makyaj renkleri; pembe, şeftali, bronz ve nar çiçeği. Yüzünüze hafif bir pembelik katmak istiyorsanız allığınızın bu renklerde olmasına özen gösterin. Sadece elmacık kemiklerinizin üzerine allık sürün ve büyük bir fırçayla dağıtın.

Göz makyajınızda doğal ve sade tonları tercih edebilirsiniz. Göz altı kapatıcısı kullanıyorsanız teninizle aynı renkte olmasına dikkat edin. Göz kapağının üzerine ve gözün altına ışıltılı beyaz far sürün. Böylece gözlerinizin daha parlak ve daha ilgi çekici olacaktır. Göz kalemi kullanmak isterseniz siyah gibi keskin tonlar yerine kahverengi, beyaz gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Özellikle gözün çevresine sürülen beyaz kalem, gözlerinizin daha büyük görünmesini sağlar. Kahverengi göz kalemi, her göz rengiyle uyumludur. Doğal görünüm için en ideal renktir.

Bronz tende kirpiklerinizi belirginleştirmek için mutlaka rimel kullanmalısınız. Dolgunlaştırıcı etkili rimelleri hem üst hem de alt kirpiklerinize uygulayın. Kirpikleriniz yoğun değilse, rimel sürmeden önce kirpik kıvırıcısı kullanın.

Makyajın son adımı dudaklarınızdır. Alışkanlıklarınıza göre ruj ya da sadece parlatıcı kullanabilirsiniz. Eğer ruj kullanmayı seviyorsanız, gündüz vakitlerinde narçiçeği, şeker pembesi veya kiremit rengini seçin. Akşam içinse kırmızı ruj kullanın. Ten renginizle aynı ton ruj kullanmaktan kaçının. Dudaklarınız ince hatta yokmuş gibi görünmesine neden olur.
Yüzünüzün yeterince canlı ve enerjik olduğunu düşünüyorsanız sadece rimel ve ruj kullanarak muhteşem bir makyaj yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder