14 Haziran 2010 Pazartesi

Her yaşa uygulanabilecek estetik yöntemler

Yaşınız ne olursa olsun estetiğe ihtiyaç duyabilirsiniz.Peki vücudun hangi bölgelerine dikkat etmeliyiz.Dermatoloji alanındaki gelişmeler sayesinde artık her yaşa uygulanabilecek estetik yöntemler var. Kişiye özel çözümlerle, 20 yaşındaki gençler aknelerden, 30'unu aşanlar güneş lekesinden, 40 yaşındakiler çizgilerden, 50'likler ise yüzdeki sarkmalardan kurtulabiliyor 20'ler Göz çevresindeki mor halkalar Haftada birkaç gece arkadaşlarınızla dışarı çıkıyorsunuz ama en büyük sorununuz ertesi sabah göz altlarınızda oluşan mor halkalar.... Yeni nesil lazer sistemlerinden biri olan IPL bu bölgede oluşan pigmentasyon sorununu hafifletiyor; dolaşımı artırıyor ve kolajen üretimini tetikleyerek göz altındaki derinin daha gergin görünmesini sağlıyor. Göz çevresindeki ince çizgilerin görünümünü hafifletme konusunda ise en etkili sistemlerden biri Medlite C6. Bu yeni lazer sistemi akne tedavisi için de kullanılıyor.

Gözaltı torbaları
Bu yaşlarda gözaltı torbalarından şikayetçiyseniz, bunun nedeni fazla aktif bir kas olabilir. Bu problem, bir damla botoks enjeksiyonu ile çözülebilir.

Akneden kurtulun
Akne izlerini hafifletmek için uzmanlar lazer ve peeling'in (cildin soyulması) birlikte yapılmasını öneriyor. Peeling'in içindeki laktik asit hem cildi ölü hücrelerden uzaklaştırıyor hem de akneye yol açan bakterileri öldürüyor.

İfadenizi yumuşatın
Eğer çene hattınızın çok köşeli olduğunu düşünüyorsanız, botoks enjeksiyonu ile çok daha feminen ve yumuşak bir görünüme sahip olabilirsiniz.

30'lar

Pürüzsüz bir cilt
30'lara geldiğinizde; güneş ışınları, hormonal değişiklikler, veya kötü beslenme yüzünden cilt cansızlaşır. Mezoterapi kürü ile cildinize ihtiyacı olan vitamin, mineral, aminoasit ve antioksidanları geri verebilirsiniz.

Göz kapağı sarkmasın
Bu yaşlarda göz kapaklarında oluşan sarkma için radyo frekansı ile çalışan Accent adlı cihaz çok etkili... Bu sistem kolajen üretimini artırarak göz çevresindeki derinin sıkılaşmasını sağlıyor.

Güneş lekelerinden kurtulun
Ciltteki güneş lekelerini silmenin en etkili yolu lazer... Bu tedavi, uzman kontrolünde laktik veya glikolik asit içeren peeling'lerle kombine edilebilir.

Gözenek ve çizgiler için
Düzenli olarak peeling yaptırarak, gözeneklerin, ince kırışıklıkların ve akne izlerinin görünümünü hafifletebilirsiniz. İnce kırışıklıklar için minik dozlarda yapılan botoks enjeksiyonu da son derece etkili bir çözüm.

40'lar

Genç bakışlar yaratın
Göz çevresinde belirgin ölçüde elastikiyet kaybı olan 40'lı yaşlardaki bir kadın, ya botoks enjeksiyonlarıyla sorunu hafifletebilir ya da kaşlarını kaldırmak için estetik cerrahiye başvurabilir. Kaşlarınızın gençlik yıllarında oldukları yere geri çekilmeleri, gözlerinizin açılmasını ve daha az yorgun görünmelerini sağlayacaktır.

Yüze hacim verin
Yaşla beraber, özellikle yanak bölgesinde belirgin bir hacim kaybı yaşanır ve bu durum yorgun görünmenize neden olur. Sorunu çözmek için iki seçeneğiniz var; yanaklarınıza yağ veya dolgu maddesi enjeksiyonu yaptırmak.

Bir uyarı: Yağ enjeksiyonu basit bir operasyon olsa da, yüzünüzdeki şişliğin yaklaşık 10-15 gün geçmeyeceğini belirtelim.

Mimik çizgileriyle savaşın
Alın bölgenizde oluşan kalıcı çizgileri dolgu maddesi enjeksiyonları ile silebilirsiniz. Dolgu maddelerinin kalıcılığını artırmak ve yeni çizgilerin oluşmasını engellemek için de botoks yaptırın.

50'ler

Boynunuzu ihmal etmeyin
Yaşınızı en çok ele veren yerlerden biri boynunuzdur. Bu bölgedeki deri, yüzünüzdekine göre çok daha hassas ve incedir. İyi bir boyun kremine yatırım yapın ve her gün güneş koruyucu sürün.

Göz çevresi
50'li yaşlarda göz çevrenizdeki hassas deri elastikiyetini kaybeder. Bu sorunun en etkili çözümü ise ameliyatla göz çevresindeki fazla derinin ve yağın alınmasıdır...

Gerdirme işlemi
Elliler, kadınların estetik müdahalelere en çok başvurdukları yaşlardır. Deri elastikiyetini kaybettiği için yüz ovali de hatlarını kaybeder. Eğer neşter altına yatmamakta kararlıysanız, lazer sistemleri ile cildinizin dokusunu iyileştirebilir ve elastikiyetini artırabilirsiniz.

Dolgun dudaklar
Dudaklar da geçen zamanla beraber inceliğini kaybeder. Dudaklarınıza eski dolgunluğunu geri vermek için dolgu maddelerinden faydalanabilirsiniz. Etkisi dört ay süren bu enjeksiyonları yaptırırken doğallıktan ayrılmayın.

Çeneyi askıya alın
İple asma yöntemi, başta çene ve boyun olmak üzere yüzün her bölgesinde kullanılabiliyor ve etkisi bir iki sene sürüyor. Bu basit operasyon, lokal anestezi ile yarım saatte yapılıyor.

Abartıya kaçmayın 'Bayan dudak' olmayın
Her yaş grubu güneşin zararlarından korunmak için yaz-kış düzenli olarak yüksek korumalı güneş kremi kullanmalı.

Güneş lekelerinden kurtulmak için yapılan lazer tedavisi ince kırışıklıkların derinleşmesini de engeller.

Sigara ve içkiden uzak durun. Güneşlenen, sigara ve içki içen 25 yaşındaki bir kadın, sağlıklı yaşayan 35 yaşındaki bir kadından daha yaşlı görünebilir.

50'lerde dudaklarınızı dolgunlaştırmak için yaptıracağınız operasyonlarda abartıdan kaçının. Amacınız dudaklarınıza eski hacmini geri vermek, 'Bayak dudak' olmak değil..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder