19 Haziran 2010 Cumartesi

Adım adım plaj hazırlığı

InStyle dergisi, plajda seksi ve ince görünmenin püf noktalarını anlattı.

OTURMA TARZINIZI DEĞİŞTİRİN
Dizlerinizi kırarak oturmak, bacaklarınızda 'liposuction' etkisi yaratır. Vücut dili uzmanı Pati Wood, "Bu duruş, üst bacaklarınızdaki fazlalıkları saklamanın yanı sıra, dikkati gövdenize ve dizlerinize çekerek daha ince görünmenizi sağlar" diyor.

OTOBRONZAN İLE İNCELİN
USTACA yapılmış bir otobronzan uygulaması siyah küçük elbise gibidir, çünkü sizi daha ince gösterir! Vücudunuza peeling yaptıktan sonra ince bir kat otobronzanı eşit şekilde sürün. Hiçbir noktayı kaçırmamak için her açıdan rahatlıkla uygulayabileceğiniz sprey olanları deneyin.

ŞİŞKİNLİKTEN KURTULUN
"BİKİNİ giymeden önceki üç gün karbonhidrat ve tuzlu gıdalardan uzak durun" diyor beslenme uzmanı Cyntia Sass. Ayrıca şişkinlik yapan fasulye, brokoli gibi sebzelerle idrar söktürücü kuşkonmaz ve domates gibi sebzeleri bir süre tüketmeyin. Bol bol bitki çayı için.

SAÇLARINIZA ÖZEN GÖSTERİN
Hasır bir şapka hem saçınızın gözünüze girmesini önler, hem güneşten korur, hem de şık görünmenizi sağlar. Saç stilisti Christine, "Saçınıza hareket katmak için plaja gidene kadar örün. Plajda örgüleri açın" diyor.

YUMRUĞUNUZ KADAR YİYİN
MİDENİZ boşken ortalama yumruk büyüklüğündedir. Eğer onu sadece yumruğunuz kadar yiyecekle doldurursanız karnınız düz görünür. Beslenme uzmanı Cyntia Sass, acıktığınızda, midenizi yumruğunuz kadar dolduracak kuru meyve ve kuruyemiş yemenizi tavsiye ediyor.

DOĞRU BİKİNİYİ SEÇİN
STİL danışmanı Tülin Kermen, desenli bikini modellerinin kalçaları daha ince gösterdiğini, ipli bikinilerin ise bacak boyunu uzun gösterilebileceğini söylüyor.

KALÇANIZI SIKILAŞTIRIN
DERMATOLOG Jeannette Graf, "Yeni çıkan selülit kremleri, poponuzu kusursuz yapmasa da, birkaç saat boyunca pürüzsüz bir görünüm veren yoğun içeriklere sahipler" diyor.

BACAKLARA VAKİT AYIRIN
DR. MELİSA Eczacıbaşı, "Duşta bacaklarınıza peeling yapıp bekletin. Bacaklarınıza üç dakika kadar soğuk su tutmanız, onların daha canlı görünmesini sağlar" diyor. Eczacıbaşı, kalça ve bacaklarda kılcal damar oluşumuna neden olduğu ve cildi kuruttuğu için sıcak suyu asla önermiyor.

BOL BOL YOĞURT TÜKETİN
DİYET ve beslenme uzmanı Aylin Yılmaz, metabolizmayı hızlandıracak besinler tüketmenizi öneriyor. Çabuk kilo vermek ve karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için yoğurt mucize bir gıda.

TÜYLERİNİZLE VEDALAŞIN
BACAKLARINIZIN tuzdan yanmaması için tüylerinizi denize girmeden bir gün önceden alın. Pürüzsüz görünmelerini istiyorsanız bol bol nemlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder