15 Haziran 2010 Salı

Sıkı göğüsler için yapılacak egzersizler

Dolgun, sıkı ve dik duran göğüsler hemen her kadının hayalidir. İşte bunu başarmak için yapılması gerekenler...

Duruş, doğru beslenme, spor göğüsleriN duruşunu etkiliyor. İşte sıkı göğüslere sahip olmak için dikkat edilmesi ve evde yapılabilecek egzersizler…

Dik duruş önemli
Göğüslerinizin en çekici şekilde ortaya çıkması için gerekli olan ilk şey dik durmaktır. Sırtınızı düz tutmayı ve omuzlarınızı arkaya doğru çekmeyi alışkanlık haline getirmeniz, göğüslerinizin güzel durmasındaki ilk adım olacaktır.

Hangi sporlar etkili?
Dik durmanızı ve göğüslerinizin güzel görünmesini sağlayacak sporlar neler derseniz; dans ve jimnastiği tavsiye ederiz. Çünkü bu sporlar omuz arkalarını ve kolları sıkı bir şekilde çalıştıracaktır. Göğsü sert bir şekilde çalıştıracak sporlardan da uzak durmanızı öneririz; aerobik, binicilik, yüksek atlama gibi…

Kilo verirken dikkatli olun
Göğüslerinizin dolgun ve diri olması için kilonuz oldukça önemli bir etkendir. Aşırı kilo almanız gögüslerinizin şeklini olumsuz etkileyeceği gibi, aşırı kilo verdiğinizde aynı yanaklarınızın çökmesi gibi göğüsleriniz de dolgunluğunu ve sıkılığını kaybedecektir.

Protein ve süt ürünlerini hayatınızdan çıkarmayın
Unutmayın, enerji veren katkıları azaltmak demek, nişastalı besinler ve proteini beslenme programınızdan çıkarmak anlamına gelmez. Öğlen ve akşam proteinli besinler tüketmek ve günde 3 defa süt ürünü mutlaka almak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder