16 Haziran 2010 Çarşamba

ESKİ SEHBANIZI MODERNLEŞTİRİN

Kullanmaktan hiç bıkmadığınız ama artık çok yıpranan sehpanızı kapın bakalım. Şimdi biraz boya yapacağız.

Malzemeler: Ham sehpa ya da eski sehpalarınız, zımpara, akrilik boya, akrilik yaldızlı boya, fırça, stencil şablonu, su bazlı vernik.

İşlem sırası: Zımpara, boya, zımpara, boya, zımpara, boya, stencil, 3 kat vernik.

Uygulama: Önce eski sehpaların üzerindeki vernik gidene kadar iyice zımparalayın. Bunun için yapı marketlerden alacağınız zımpara makinelerinden de yararlanabilirsiniz.

Zımparalama işi bittikten sonra tozunu aldığınız sehpalarınızın rengine karar verin. Hepsini farklı boyayabileceğiniz gibi tek renk de yapabilirsiniz. Kullanacağınız boya su bazlı (akrilik) olmalı.

Suyla incelttiğiniz boyayı fırçayla düzgün bir şekilde sehpanın üzerine 1 kat uygulayın. Orta yumuşaklıkta bir zımparayla boya kuruduktan sonra hafifçe zımparalayıp kuru bir bezle tozunu alın. Aynı işlemi sehpanın üzerine 2 kez uygulayın.

Zımpara işlemi tamamlandıktan sonra, her yerine eşit gelecek şekilde 2. kat boyayı sürün. Kuruduktan sonra tekrar hafifçe zımparalayıp tozunu alın. Ve son kat boyama işlemini yapın.

Bu kattan sonra artık zımpara yapılmayacağı için fırçanın iz bırakmamasına dikkat edin. Üçüncü kat boya işlemi bittiğinde artık sehpanın rengi oturmuş olacak. Ham obje boyanmaya başlamadan önce mutlaka beyaz astar atılmalı diyenler olabilir.

Aslında beyaz astar yerine objenin kendi renginden astar atılması daha mantıklıdır. Bu durumda obje hasar görürse altından çıkan rengi kapatmak beyazdan çok daha kolay olacaktır.

Boya işlemi bittikten sonra stencil tekniğini uygulayın. Tamamen kurumuş olan sehpanın üzerine yerleştirdiğiniz stencil şablonunu kağıt bantlar yardımıyla sabitleyin. Gümüş rengi akrilik boya ile şablonun boş yerlerini fırça yardımıyla doldurun.

Boya kuruduğunda şablonu bantlarla beraber kaldırın. Aynı işlemi diğer sehpalara da uyguladıktan sonra sehpaları verniklemeye başlayabilirsiniz. Su bazlı vernik şeffaf süt gibidir. Çok çabuk kurur. Aynı boya yapar gibi fırçayla uygulanır. Vernikleme işlemi bittikten sonra kullandığınız fırçayı su ile temizleyebilirsiniz.

e-kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder