15 Haziran 2010 Salı

Makyaj Dediğin Eğlencedir!

Makyaj yapmak, bireyselliğinizi ifade etmenin bir yoludur. Bazen bir sivilceyi saklamanıza, bazen gözlerinizdeki anlamı vurgulamanıza yardımcı olur.
Makyajın tehlikeli yanı, gereksiz, fazla ve yanlış tekniklerle kendini komik hale getirmektir. Bu yüzden yüzünüze, tarzınıza uyan makyajı mutlaka öğrenin. Makyajın amacı boya küpüne batmış gibi ortada dolaşmak değil, tam tersi makyaj yokmuş gibi doğal güzelliği vurgulamaktır.




Akıllı kadınlar, güzelliğin maskara tüpünde ya da allık paletinde olmadığını bilirler. Kendine güvenmek, gülümsemek ve hayata biraz olumlu bakabilmek, bir çanta dolusu makyaj malzemesinin yaptığından daha iyi işler çıkaracaktır.

Bazen sadece bir ruj veya bronzlaştırıcı pudra, psikolojik olarak sizi canlandırabilir. Kimi zaman, dikkatleri gözlere çekmek, çarpıcı bir far kullanmak, önemli ortamda dikkatleri üzerinize çekerek, özgüveninizi yükseltmeye yardımcı oludur. Makyaj aslında eğlencedir.

Makyaj yaparak, kişiliğinizin farklı yönlerini ortaya koyabilirsiniz. İşyerinde kullandığınız hafif makyaj tekniği ile temiz ve profesyonel bir hava yaratırken, gece süreceğiniz kırmızı bir rujla dişiliğin simgesi haline gelmeniz mümkündür.

İyi görünmenin en iyi yolu, cildinize bakmak ve onu sağlıklı tutmaktır. Hareketli bir hayat tarzı dolaşımı hızlandırır. Beslenme ise, iyi bir cilt bakımının ayrılmaz parçasıdır. Eğer yeterli C vitamini almıyorsanız, sigara içiyor, doğum kontrol hapı kullanıyorsanız, bünyeniz kolajen sentezi konusunda zorlanacaktır. Kolajen, cilt, diş ve kemiklerin sağlıklı olabilmesi için şarttır. B2 vitamini eksikliği, kuru ve çatlamış dudaklarla dolaşmanıza sebep olabilir. Cildinizin en büyük dostu sudur. Her gün bolca su tüketmeyi ihmal etmeyin.

Kendinize ve cildinize zaman ayırmanız, iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Cildinize iyi baktığınız sürece karşılığını alırsınız. En değerli şeyin kendiniz olduğunu hiç unutmadan, cildinizi şımartın.
-alıntı-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder