16 Haziran 2010 Çarşamba

BU YAZ DENEMENİZ GEREKENLER

Tatile çıkmaya hazırlanıyorsanız vücudunuzu şekillendirmenize yardımcı olacak öneriler burada...

Karın Şişkinliğinizi Giderin

Karın şişkinliğinizi gidermek için limonlu su için. C vitamini bakımından zengin idrar söktürücü bu doğal içecek detoks ve dezenfektan olarak da bilinir. Vücudunuzdaki fazla suyu atmanıza yardımcı olur. Acıkmanızı önler.

Limonlu su içmeyi sevmiyorsanız sadece limon suyu nu içebilir, yeşil çaya ekleyebilirsiniz. Bu metabolizmanızın iki kat daha fazla çalışmasını sağlar.

Bunu deneyin: Su şişenize limonlu koyun ve gün sonuna kadar ara ara bunu için.

Son 5 Lokmanızı Yemeyin

Kilo vermek için kendinizi yememeye mahkum etmeyin. Öğle ve akşam yemeklerinde son 5 lokmanızı yemeyin. Bu günde 500 kalori daha az almanızı ve haftada 450 gr zayıflamanızı sağlar. Eğer yaktığınızdan daha az kalori alırsanız zayıflarsınız ve katı diyetler uygulamak zorunda olmazsınız. 5 lokma az yeme kuralı biraz zor görünebilir ancak uzun vadede mutlaka zayıflayacağınızı aklınızdan çıkarmayın.

Bunu deneyin: Eğer yiyecekleri israf etmekten hoşlanmıyorsanız daha küçük tabakta yemek alın.

Her Gün Bir Omlet Yiyin

Uluslararası Obezite Kuruluşu'nun 2008'de yaptığı bir araştırmaya göre, sabah yumurta yiyenlerin yüzde 65'i aynı oranda kalori alanlara oranla daha fazla zayıflamış.

Protein deposu yumurta ile yağsız peynir, ıspanak ve domates gibi yiyecekler tüketilirse daha tok hissetmenizi sağlar.

Bunu deneyin: Zamanınız yok mu? Omleti 3 dakikada mikrodalga fırında yapabilirsin. Akşamdan mikrodalga kabınız içine kıracağınız yumurtanız sabah 1 dakika içinde hazır olacaktır.

Her Gün Yürüyün

Vücudumuz yürümemiz için tasarlanmıştır ama modern taşıma araçları bacaklarımızı çok fazla kullanmamamıza neden oluyor. Tv ve bilgisayar karşısında uzun süre zaman geçirmemiz hergün harcamamız gereken kaloriyi yakmamızı engelliyor.

Hastalıkları Kontrol Merkezi tavsiyesine göre haftada 150 dakikalık tempolu yürüyüş gibi aerobik hareketleri formumuzu korumamamıza yardımcı oluyor.Günde sadece 21 dakikalık yürüyüş ile zayıflayabilir, kalp ve diyabet hastalığı risklerinden korunabiliriz. Yürürken her 10 dakikada bir ara verebilir, yürüyüş programınızı haftada 3 güne indirebilirsiniz. Ancak haftada 5 kez yürümek aralıklı yürümekten daha etkili olabilir.

Bunu deneyin: Ofite ufak tefek işlerinizi yaparken hareket etme fırsatlarını kaçırmayın. Alışveriş listenizi oluşturmadan önce marketi dolaşın. Akşam yemeğinden sonra komşularınızla yürüyüşe çıkın.

Çocuk Gibi Oyun Oynayın

Egzersiz yapmak vücudunuzu şekillendirmenin tek yolu değilidir. Kumdan kaleler yapın, frizbi oynayın, bisiklete binin ve voleybol oyunayın. Çocuklar küçük enerji makineleridir, hareket ederek kalorileri yakın.

Doğa sporları da vücudunuzu şekillendirir, yani "Yürüyün, dalın ya da sörf yapın". Güneş ısısı doğal zayıflatma aracıdır.

Bunu deneyin: Doğa sporlarını sadece yazın değil he zaman yapın. Hoşlandığınız bir spor takımına katılın ya da jimnastik sınıfına kayıt olun.

Kendinizi Disipline Edin!

Gerçekten daha zayıf görünmek istiyor musunuz? O halde bu karın düzleştirme egzersizlerini deneyin. Dik durun veya oturun, sanki birisi karnınıza vurmuş gibi karnınızı içinize çekin. Bu şekilde 30 saniye bekleyin ve bırakın. Bu hareket sadece karın kaslarınızı güçlendirmeyecek aynı zamanda doğru durmanızı sağlayacak.

İyi duruş düz karına sahip olmanızı da sağlar. Gevşek oturmak karnımızın öne çıkmasına neden olur. Doğru duruş için kulaklarınızın omuz hizasında olmasına, omuzlarınızın dik durmasına özen gösterin. Yani başınızla kitap varmış gibi yürümeye çalışın. Gerekirse bu egzersizi mutlaka yapın. İlk zamanlarda karnınız hemen dümdüz olmayacak ancak içinize çekme egzersizlerinizi yapmaya devam edin.

Bunu deneyin: Ofiste, kumsalda, arabada mutlaka bu egzersizi deneyin. Mutlaka faydasını göreceksiniz.

Probiyotikleri Deneyin

Yoğurtta doğal olarak bulunan probiyotiklerin sindirim sisteminizin çalışmasına yardımcı olarak zayıflamayı sağladığı biliniyor. Probiyotikler doğal bağışıklık sisteminin güçlenmesini de sağlıyor. Bu yararlı bakteri ek olarak süt gibi gıdalarla destek olarak da alınabiliyor.

Bunu deneyin: Probiyotik içeren yoğurt yiyin, süte karıştırarak tüketin ya da düzenli olarak meyveli yoğurt yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder