14 Haziran 2010 Pazartesi

Kaş Şekillendirmede Makyaj Hileleri

Kaşlarınız istediğiniz şekli almıyor mu? Makyaj hileleriyle kaşlarınıza yeni ve güzel bir görünüm kazandırabilirsiniz. Makyaj Uzmanı Zehra Ayan makyaj hilelerini anlatıyor.

Gözleriniz burnunuza yakın ise; kaş başlangıç aralığınız, açık olmalı. Böylece dikkati gözlerinizin yakınlığından uzaklaştırabilirsiniz. Gözleriniz burnunuza uzaksa; kaş başlangıç aralığınız, birbirine yakın olmalı ki gözleriniz de yakınmış gibi algılansın.




Kaşınızın bittiği yer, başlangıcından aşağıda ise yüzünüzü hüzünlü ve ağlamaklı gösterir. Gözünüzün ışıktan alacağı, parlaklığı ve rengi kapatır. Böyle bir kaşınız sahipseniz, elinize bir kalem alıp, kaşınızın başlangıç noktasından sonuna, gözünüze paralel olarak tutun, kaş ucunuzda kalemin dışında kalan tüyleri alın. Kaşınızın uzun görünmesi ile ilgili bir takıntınızda olsa bunu yapın. Zira kısa kaşlı ve gözü aydınlık görünmeniz, uzun kaşlı ama ağlamaklı görünmenizden daha iyidir.


Göz bebekleriniz; burnunuza yakın ya da az da olsa şaşı bakıyorsanız, kaşınızı göz bitiminde kavislendirmesini uzmanınıza söyleyin. Göz bitimindeki kavis, dikkati göz bebeklerinizden uzaklaştıracaktır. Bu mümkün olmuyorsa, kendiniz aynada kaş uçlarınızı hafif koyultup, dikkatin göz bebeklerinizden uzaklaşıp uzaklaşmadığını kontrol edin.


Alnınız, yüzünüzün geneline oranla, uzun ise; köşeli, kalkık ve kavisli kaşlardan kaçının, olabildiğince düze yakın, dikkati alnınızdan uzaklaştırıp, yüzünüzün alt kısmında toplayacak, kaş şekil ve renklerini kullanın. Alnınız dar ve yüzünüz küçükse; kalın kaşlardan uzak durun.


Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder