14 Haziran 2010 Pazartesi

30’lu ve 40’lı yaşlarda cilt bakımı

30’lu yaşların sonlarına doğru cildimizde kendini göstermeye başlayan kırışıklıklar, hepimizin korkulu rüyasıdır. Kırışıklıkları önlemek, sarkmayı engelleyip sıkılık sağlamak, kuruluğu gidermek için bol nemlendirme yapmak gibi cilt bakımlarını aynı zamanda sağlıklı beslenme ve düzenli bir yaşam tarzıyla desteklemeliyiz.

Öncelikle düzenli yaşam tarzının öneminden bahsedelim…
Düzenli yaşam dediğimiz aslında sağlıklı beslenme, spor, uyku düzeni ve stresle baş etmeyi içeriyor. Güzel bir cilt için en önemli etken, sağlıklı yaşamdır. Uyku, güneşten korunma ve her şeyden önce mutlu olmayı öğrenme cildimizin güzelliğinin birinci kuralıdır. Ruhsal durumumuz cildimizdeki kan dolaşımı, endorfin salınımı ve erken yaşlanma ile oldukça yakından ilgilidir. İç organlarımızın sağlığını korumadan, kolesterol dengemize dikkat etmeden, kansızlığımızı tedavi ettirmeden ve ruhsal sıkıntılarımızı düzeltmeden güzel bir cilde sahip olamayacağımızı unutmayalım!

Cildimizin için sağlıklı beslenme de çok önemli

Nasıl bir beslenme programı gerekli derseniz, Amerikan Hastanesi’nden Dr. Buket Pençe’nin tavsiyelerini sizlerle paylaşabiliriz. Dr. Pençe, yumurta, peynir, süt, balık ve tahıllar dışında, ceviz, fındık, kara üzüm, kayısı ve renkli meyvelerin (antioksidan açısından zengin), sağlıklı cilt için gereken besinler olduğunu belirtiyor. Son yapılan çalışmalarda C vitamini ve yeşil çayın da üzerinde duruluyormuş...



Cildimiz için anti aging (yaşlanma karşıtı) bakımlara gelirsek…
Farklı içeriklere ve iddialara sahip, farklı bütçeler uygun ürünler mevcut. İşte bunlardan birkaçı… Nuxe Creme Nirvanesque (69 TL) yüzde 63 oranında doğal içerikten oluşan bir formüle sahip. Böylece cilt tarafından yoğun bir şekilde emilerek, kırışıklıklarla savaşıyor ve cildi pürüzsüzleştiriyor. L'Oreal Revitalift (39,99 TL) ise sırf kırışıklara değil, ciltteki genel sarkmaya karşı mücadele ediyor. Estee Lauder'in ürünü Perfectionist Wrinkle Lifting Serum Corrector For Lines / Wrinkles / Age Spot (160 TL) içeriğinde bulunan peptitlerle iki saatte daha fazla kolajen üretimi sağlıyor ve yaşlılık çizgilerini azaltıyor. Orlane Extreme Line-Reducing Re-Plumping Cream (353 TL) çizgilerle kaynağında savaşıyor; elastikiyet kaybına ve derin çizgilere karşı etkili bir bakım sunuyor… Cildi hücre hücre yenileyerek yaşlanmayı geciktirme özelliğiyle Olay Regenerist (serum: 52,90 TL) serisinde gündüz kreminden gece bakımına, serumdan göz kremine kadar birçok ürün yer alıyor. Givenchy Radically No Surgetics (240 TL) ise içeriğinde bulunan Afrika kayın ağacı özü ile derin bir canlandırma sağlıyor; kırışıklık ve sarkmaya karşı bakım sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder