14 Haziran 2010 Pazartesi

Ağda Yapmanın Püf Noktaları

Ağda Yapmanın Püf Noktaları
İstenmeyen tüylerden kurtulmak için en etkili ve geleneksel yöntemlerden biri ağdadır. Tüylerinizi pratik şekilde yok edebilmeniz için ağda yapmanın püf noktaları…
Ilık ağda kullanıyorsanız, ısındıktan sonra sıcaklık seviyesini ölçmek için bileğinizin iç kısmına bir miktar sürün. Eğer cildinizi yakmıyorsa vücudunuza uygulayın. Yakacak kadar sıcaksa soğumasını bekleyin.

Ağdayı mutlaka çok ince bir tabaka halinde ve eşit dağıtarak sürün. Ağdayı ne kadar ince sürerseniz tüyleriniz o kadar rahat alınır.

Bacağınıza ağda yaparken her defasında bir bölüme ağda sürüp, çekmek yerine tüm bacağınıza incecik bir kat ağda sürün. Ağda bezini yapıştırıp, sabitledikten sonra hızlı bir şekilde çekin. Böylece tüylerinizi daha hızlı ve tüy kalıntıları kalmadan alabilirsiniz. Ayrıca en fazla iki tane ağda beziyle tüm bacağınızı alacağınız için tasarruf etmiş olacaksınız.

Ağdayı, ağda bezinin boyutlarını aşmayacak şekilde sürün.

Bezi rahatça tutabilmek ve çekebilmek için bezin alt kısmında yeterince boşluk bırakın.

Ağda bezini tüylerin çıkış yönünün tersine doğru cildinizle paralel olarak hızla çekin.

Ağdayı ısıtırken kapağını iyice kapatıp içine su kaçırmamaya dikkat edin.

Ağda işlemi bittikten sonra bebe yağı ile cildinizi temizleyin. Sıcak suyla yıkamak cildinizde kızarıklığa yol açabilir.

Kıl dönmesi sorunu yaşıyorsanız banyodayken lifle bacaklarınızı ya da kıl dönmesi olan diğer bölgeleri iyice ovun.

Kalan ince tüylerinizi almak için cımbız kullanabilir ya da parmak ucunuza bir miktar ağda sürerek alabilirsiniz.

Ağda yaptıktan sonra tüy azaltıcı özelliği olan krem ya da yağlardan kullanabilirsiniz. Son dönemde birçok kadının kullanıp memnun kaldığı karınca yumurtası yağını tercih edebilirsiniz. Karınca yumurtası yağının orijinal olmasına dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder