8 Haziran 2010 Salı

Dekolteniz yaşınızı ele vermesin

Söz konusu yüzümüz olduğunda yaşlanma izlerini yok etmek için tüm operasyonlara ‘evet’ deriz. Fakat boyun ve dekolte bölgemiz için kadınlar aynı fikirde değil oysa vücutta en dikkat çekici noktalardan biri olan dekolte bölgesi, zamanla güneş ışınlarına ve kozmetik ürünlerine maruz kalarak lekeleniyor ve kırışarak yaşımızı hemen ele verebiliyor…

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, günümüzde estetik cerrahinin sunduğu imkânlarla bir insanı adeta baştan aşağı yenilemenin mümkün olduğunu söyleyerek, günümüzde kadın ve ya erkeklerin; güzel, genç ve dikkat çekici görünmek için estetiğin tüm imkânlarından yararlandığını ifade etti. TÜBİTAK ödüllü Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, kadınların artık yüz estetiğinin yanı sıra, yaşı ortaya çıkaran boyun, dekolte, el ve bacaklara yapılan estetik işlemlere de ilgi gösterdiklerini belirtti.

Kışlaoğlu; zamanla sıkılığını kaybeden cilt zararlı güneş ışınları ve yanlış kullanılan kozmetik ürünleri ile sarkmış, çizgi çizgi olmuş ve lekelenmiş bir görüntüye bürünür. Bayanlarda boyun estetiği ne kadar önemli ise, dekoltenin de güzelliği ve estetik duruşu da aynı şekilde önemlidir. Yaşı kaç olursa olsun kadınlar geniş dekolteler giymeye bayılır. Belli bir yaştan sonra bacaklarını, kollarını beğenmeyip saklasalar bile, dekolteden hoşlanmaya devam ederler dedi.

Dekolte estetiği kimlere ve nasıl yapılıyor?

Dekolte bölgesindeki tüm çizgilenmelerin bayanlar için gerçekten rahatsız edici bir görüntü yarattığını belirten Kışlaoğlu, yüze yapılan estetikle simanın gençleştiğini fakat boyun ve dekolte bölgesindeki leke ve kırışıkların yaşı ortaya çıkardığını ifade etti. Ayrıca dekolte bölgesinde oluşan yağ birikmesi ile bu bölgeler de meydana gelen elastikiyet kaybı sebebiyle, derinin zamanla aşağı doğru inerek vücutta dikkat çeken kötü bir görüntü oluşturduğunu açıkladı. Dekolte estetiği uygulamasını aşama aşama anlatan Kışlaoğlu, bu uygulamanın orta yaş ve üzeri kişiler de uygulanması gerektiğini söyleyerek ayrıca dış etkenlerden dolayı yara ve ya yanık izi kalmış kişilerde de başarılı sonuçlar alındığını kaydetti.

Dekolte estetiği uygulaması…

Dekolte estetiği 4 basamakta tamamlanır.

Kırışıklıklara dolgu: Dekolte estetiğini daha çok orta yaş grubu tercih ettiğini belirten Kışlaoğlu. Bu bölgedeki deri elastikiyetinin bozulmasıyla oluşan sarkma ve ince kırışıklıkları özel dolgu maddeleriyle doldurarak daha gergin ve pürüzsüz bir bölge elde ettiklerini belirtti.

Peeling ile canlandırma: Küçük peeling ajanları ile derinin canlanmasını sağlayarak, elastikiyetini artıracak işlemler uygulanıyor. İleri derecede artmış çizgilenme varsa yağ enjeksiyonları yapılıyor.

Meme estetiği: Dekolte problemleri meme kaynaklıysa, her iki meme birbirine çok bitişikse bu dekoltenin görüntüsünü de bozuyor. Bu durumda iki memeyi birbirinden uzaklaştırıcı ameliyatlar yapılarak, dekoltenin güzel olmasına yardımcı olunuyor.

Botoks ve yağ enjeksiyonu: Bu bölgeye botoks ve yağ enjeksiyonu da uygulanıyor. Botoks dekoltenin daha gergin görünmesini sağlıyor, yağ enjeksiyonuyla da çizgiler yok ediliyor.

Operasyon sonrası ağrı ve iz oluyor mu ?

Bu bölgeye uygulanan işlemler sırasında çok fazla ağrı olmuyor ve iz de kalmıyor. Fakat bu konuda işlemi yapacak olan kişinin estetik müdahalelerde ki uzmanlığının önemini vurgulayan Kışlaoğlu hekiminizin bu konuda ki deneyimlerinin çok önemli olduğunu belirtiyor.

Dekoltedeki güneş lekelerinin yok edilmesi…

Dekoltede kadınların en çok şikayet ettiği konulardan biri de güneş lekeleri. Bilinçsiz güneşlenme ve kullanılan kozmetik ürünlerinin etkileriyle gitgide büyüyen lekeler için dekolteye deriyi soyucu işlemler yapılıyor. Küçük peelingler yapılmasıyla lekeler giderilerek daha düzgün bir yüzey elde edilmesi mümkün oluyor. İleri derecede olan lekeler tıraşlama yöntemiyle gideriliyor. Ayrıca özel lazer uygulamaları ile de bu sorun ortadan kaldırılıyor.

Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu
http://www.turkforum.net/1108691576-dekolteniz-yasinizi-ele-vermesin.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder