14 Haziran 2010 Pazartesi

Deniz Som Baligi (Seelachs) Kizartmasi


Arkadasimiz Nursen´in "Yemekteyiz" etkinliyine bu Deniz Som Baligi Kizartmasi ile katiliyorum.
Kilciksiz baligi sevenler icin cok idaal bir balik olan Deniz Som baligi(Seelachs) evde yenilen tek balik cinsi. Bu balik pembe veya turuncu etli dedigimiz som baligi ile farkliligi var. Bu balik som baligina nisbetle rengi daha acik pembemsi ve daha kücük baliklardir.
Kilcigi kaburga cikarilarak bitiyor onun icinde yenmesi rahat ve nefisdir.
Malzemeleri:
Yarim büyük Deniz Som baligi
1/2 Limonsuyu
2 y.kasigi Galeteunu
2 y. kasigi Un
Karabiber, Tuz
Kizartmak icin yag
Garnetürler ve Maydanozlu sogan salatasi
Yapilis:
1 yarim balikdan gördügünüz porsiyonda 3 tabak yemek hazirlaniyor.
Baliklar derisi soyulmus ve omurgasi cikmis olarak pazardan aliniyor:))
Evde 3 parcaya kesilen ve yikanan baliklar süzgecde suyu süzdürülüyor ve kagit peceteye aliniyor.
Bir basak kagit pecetede 2 yemek kasigi un, 2 yemek kasigi Galeteunu, 1/2 yemek kasigi tuz, 1 cay kasigi karabiber karistiriliyor.
Yarim dilim limon suyu baliklarin sürülüyor. Tavaya gerektiyi kadar sivi yag alinarak isitiliyor.
Balik dilimleri un karisimina bandiriliyor, her tarafi unlu karisimla kaplaniyor, isinmis yagin icinde güzelce kizartiliyor.
Sogan ve maydanoz salatasinin esliginde tabaga alinip, domateslerle süslenerek servis yapiliyor.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder