11 Haziran 2010 Cuma

En iyi 10 parti saçı

En iyi 10 parti saçı
1- Retro dalgalar




Neden sevdik?

“Yandan ayrılmış saçlar ve yumuşak dalgalar herkese yakışır. Ayrıca bu model hem jean ile, hem de şık bir elbiseyle seksi görünür," diyor Miller'ın saç stilisti Adir Abergel.

Kendiniz yapın:

1. Saçınız nemliyken, kaşınızın en yüksek kısmından başlayarak, saçı yana doğru ayırın. Diplere hacim veren bir sprey sıktıktan sonra orta kalınlıkta bir fırçayla fön çekin. 2. Kulak hizasından başlayarak, beş santimetre kalınlığındaki saç tutamlarını orta kalınlıkta bir maşaya sarın. 3. Sarılı tutamları açmadan pensle tutturun ve soğumasını bekleyin. 4. Pensleri çıkarın ve fırçayla nazikçe tarayın. 5. Elektriklenmeyi önlemek için şekillendirici bir spreyi saçın üst kısımlarına uygulayın. Dalgalara ise saç spreyi sıkın.

Toplam süre: 40 dakika

2- Seksi kabarıklık



Neden sevdik?

Tepesi kabarık olan bu model, klasik bir yandan toplu saç modelinden daha güzel bir parti saçı," diyor Madonna'nın saç stilisti Andy LeCompte.

Kendiniz yapın:

1. Nemli saç köklerine köpük uygulayın ve oval bir fırçayla fön çekin. 2. Saçı üç bölüme ayırın: Sağ, sol ve üst. 3. Tepedeki tutamları geriye, yandakileri ise aşağı ve içeri doğru kalın bigudilere sarın. 4. Bir süre bu şekilde bek¬lettikten sonra bigudileri çıkarın. 5. Saçın biraz dışa doğru kıvrılmasına izin vererek tarayın. 6. Öndeki saçı kabartmak için krepe yapın ve en üstteki kısımları düzelterek alttaki karışık tutamların üzerini kapatın. 7. Saç spreyi uygulayın.

Toplam süre: 30 dakika

3- Modern Fransız topuzu



Neden sevdik?

Klasik bir modelin güncellenmiş hali. Washington'ın saçını yapan saç stilisti Kiyah Wright, "Yarı kabarık görünüm, bu modeli daha modern ve kes¬kin hatlı yapıyor," diyor.

Kendiniz yapın:

1. Saçı kuruttuktan sonra, düzleştirici kullanın. 2. Saça şekillendirici bir sprey uyguladıktan sonra, hacim yaratmak için üç santimetre kalınlığında tutamları yine bu kalınlıkta maşaya sarın. 3. Tepedeki saçlara krepe yaparak kabartın, ardından çok yüksek olmayan sıkı bir at kuyruğu yapın. Yanları pomad ile pürüzsüzleştirin. 4. At kuyruğunu aşağıdan yukarı doğru burarak topuz yapın ve ucunu metal tokalarla topuzun altında tutturun.

Toplam süre: 45 dakika


4- Örgülü topuz

Neden sevdik?

Conrad'ın saç stilisti Christine Symonds, "Örgüler bu modeli klasik topuzlara göre daha eğlenceli yapıyor. Ayrıca, hem gündüz hem de gece kullanabilirsiniz," diyor.

Kendiniz yapın:

1. Saça şekillendirici bir losyon uyguladıktan sonra difizörle kurutun. 2. Saçı alın hizasından tepeye kadar ortadan ayırın. 3. Önlerdeki iki ince tutamı serbest bırakarak tüm saçı ensede dağınık bir topuz yapın. 4. Topuzun mümkün olduğunca alçak ve düz olmasına dikkat ederek metal tokalarla tutturun. 5. Yanda bıraktığınız tutamları gevşek bir şekilde örün ve topuzun içine katarak metal tokalarla tutturun. 6. Eğer saçınız kalın telliyse, tutamları topuza katmadan önce lastik tokalarla sabitleyin. Hafif tutuculukta bir sprey sıkın.

Toplam süre: 20 dakika


5- İpeksi&uzun

Neden sevdik?

Bu pürüzsüz tarz, saçın sağlıklı ve par¬lak görünmesini sağlıyor. Ayrıca, Beyonce'nin saç stilisti Kimberly Kimble'a göre, saçın serbest hareketi de ağırlaşmış gibi görünmesini önlüyor.

Kendiniz yapın:

1. Yeni yıkadığınız saçınıza düzleştirici bir serum uygulayın. 2. İnce uçlu bir tarak yardımıyla, kaşınızın en yüksek kısmından başlayarak, saçı yana doğru ayırın. 3. Oval bir fırçayla saça fön çekin. 4. Tutamlara ayırdığınız saçı, en alttan başlayarak düzleştirici ile pürüzsüzleştirin. 5. Sadece uçlara parlaklık veren bir serum sürün. Bu saçın hareketini kısıtlamadan parlaklık verir.

Toplam süre: 45 dakika

6- Nefes kesici topuz



Neden sevdik?

"Bu ölümsüz bir model, pürüzsüz ama yapması çok kolay," diyor Liu'nun saç stilisti Anthony Veader.

Kendiniz yapın:

1. Yeni yıkanmış saçınızı, gözün dış köşesinin hizasından ayırın. 2. Kalın yuvarlak bir fırçayla fön çekin, ardından saça biraz hareket kazandırmak için maşayla üzerinden geçin. 3. Saçı ensede gevşek bir topuz yaparak lastik tokayla tutturun. 4. Eğer saçınız çok kalınsa, at kuyruğunu ikiye ayırarak iki ayrı topuz yapın. Lastiği gizlemek için ince bir tutamı üzerinden geçirin. 5. Metal tokalarla sıkıca tutturun ve hafif bir sprey sıkın.

Toplam süre: 30 dakika

7- Romantik dalgalar




Neden sevdik?

Zahmetsizce yapılmış gibi görünen dalgalar için, biraz daha özensiz bir ayrımı deneyin. Bu modeli yaratan saç stilisti Derge Normant, "Bu ayrım sofistike bir görünüm sağlar," diyor.

Kendiniz yapın:

1. Orta kalınlıkta yuvarlak bir fırça kullanarak serbestçe yandan ayırdığınız saça fön çekin. 2. Bütün dalgaların aynı kalınlıkta olmaması için, kulak hizasından başlayarak, farklı kalınlıktaki tutamları üç cm kalınlığında maşaya sarın. 3. Maşayı yere dikey tutun ve diplerden beş cm kadar uzaktan başlayarak, tutamları maşaya sarın ama kıskacın içine sıkıştırmayın. 4. Tutamların bazılarını içe, bazılarını dışa sararak bu işlemi tüm saça uygulayın. 5. Saçın doğal ayrımını korumak için saçı öne atın ve serum sürdüğünüz parmaklarınızla tarayın. 6. Saçı geriye atın ve dalgaları sabitlemek için saç spreyi sıkın.

Toplam süre: 40 dakika

8- Burgulu topuz


Neden sevdik?

"Çok güzel ama bir o kadarda alışılmışın dışında bir model. Ayrıca, saçınız toplu olacağı için elbisenizin de önüne geçmez," diyor Kruger'ın saçını yapan saç stilisti Mara Roszak.

Kendiniz yapın:

1. Nemli saça köpük uygulayın ve bir yandan parmaklarınızla hareket vererek kurutun. 2. Saçı, gözün dış köşesinin hizasından ayırın. Ardından, alın hizasından enseye kadar saçı ikiye ayırın. 3. Daha çok saç olan kısımdan başlayarak, ince iki tutam alıp çapraz şekilde birbirine dolayın. 4. Geriye doğru bu işlemi yapmaya devam ederken yeni saç tutamlarını da burgu¬nun içine katın. 5. Enseye geldiğinizde saçı topuz şeklinde dolayın ve metal tokalarla sabitleyin. 6. Aynı işlemi diğer tarafa da uygulayın.

Toplam süre: 30 dakika

9- Ucu kıvrık at kuyruğu



Neden sevdik?

"Zarif ve şık bir görünüm ama kıvrım bu modele eğlenceli bir hava katıyor,'' diyor Barrymore'un saç stilisti Giannandrea.

Kendiniz yapın:

1. Saçın tepesine hacim veren bir sprey sıkın ve büyük yuvarlak bir fırçayla kurutun. 2. Öndeki tutamları fönleyerek iki büyük bigudiyle sarın. Üzerine fön tutun. 3. Soğuduktan sonra bigudileri çıkarın. 4. Öndeki saçı krepe yaparak kabartın ve en üstteki kısımları düzelterek alttaki karışık tutamların üzerini kapatın. 5. Yanların net olmasına dikkat ederek saçı geriye doğru tarayın ve lastik tokayla tutturun. 6. Daha uzun bir at kuyruğu yaratmak için, çıt çıtlı ek at kuyruğu takın ve ucundan başlayarak dışa doğru bigudiye sarın. 7. Beş dakika beklettikten sonra bigudiyi çıkarın. 8. At kuyruğunu ince dişli bir tarakla kabartın ve lastiği gizlemek için ince bir tutamı etrafına sarın. 9. Metal bir tokayla sabitleyin ve sprey sıkın.

Toplam süre: 30 dakika

10- Süslü erkek kesim



Neden sevdik?

"Hem zarif hem de şık bir model. Güzel bir aksesuar bu kısa kesime hareket katıyor," diyor Rihanna'nın saç stilisti Tipi Shorter.

Kendiniz yapın:

1. Düz bir fırçayla saçı kurutun. 2. Biraz parlaklık veren serum uygulayın. 3. Saç tutamlarına kavis vererek düzleştiriciyle şekillendirin. 4. Saçı yana ayırarak şekillendirici bir wax uygulayın; bu hem hacim katar, hem de saçın parça parça görünmesini sağlar. 5. Taşlı ya da tüylü bir aksesuar takarak modeli süsleyin.

Toplam süre: 45 dakika

Kaynak: Instyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder