14 Haziran 2010 Pazartesi

Gizli Güzellik Formülleri

Gizli Güzellik Formülleri
Saç diplerinizi hacimlerdirmek için: Pompalı bir şişeye doldurduğunuz gazlı bir içeceği nemli saçınıza sıkın. İçeceğin içinde bulunan şekerin tutucu özelliği olduğunu ve saçınıza seksi bir doku kazandıracağını da unutmayın...

Saç rengini canlandırmak için kahve: Koyu renk açlarınızın rengini ortaya çıkarmak için ilk iş koyu bir kahve hazırlamak. Soğuduktan sonra kahveyi kuru saçınızın üzerine dökün ve durulamadan önce 10 dakika kadar saç diplerinizin bu rengi emmesini bekleyin.

Saç rengini açmak için: Eğer saç renginizin çok koyu olduğunu düşünüyorsanız, şampuanınızın içine birkaç damla sıvı bulaşık makinesi deterjanı damlatıp karıştırın. Uzmanlar, deterjanın saç renginizi bir-iki ton açmaya yardımcı olacağını belirtiyor.

Göz kalemi: Kullanmadan yarım saat önce, göz kalemlerinizi buzluğa koyarak bekletin. Bu yöntem sayesinde kalemlerinizin uçları sertleşecek ve daha belirgin çizgiler çekebileceksiniz.

Kirpiklerinizi kaşıkla kıvırın: Uzmanlar bir çay kasığının kenarını dikkatli bir biçimde kirpik diplerinize bastırmanızı öneriyor. Kirpik kıvırıcısını kaybettiğinizde deneyebilirsiniz.

Topuz yapınca saç telleriniz dağılmasın: Topuz yaptıktan bir süre sonra saç telleriniz dağılmaya başlıyorsa, saç renginize uygun, parlak bir külotlu çorap bulun. Ayak kısmını kestikten sonra topuzu tutturmak için çorabın geriye kalan elastik kısmını kullanın. Çorabı topuzu kıvırdığınız bölgeye sararak dışarıda kalan tutamları da içeriye doğru sokuşturun. Normal bir lastik tokadan daha eğlenceli olduğu kesin olan bu yöntem ayrıca saçınızın daha uzun süre bozulmamasını sağlayacak.

Cildiniz terlediğinde deodorant kullanın: Stick deodorantı hafifçe parmaklarınıza sürdükten sonra onları yağlanmaya meyilli bölgelere (T-bölgesi gibi) dokundurarak cildinizin matlığını koruyabileceğinizi belirtiliyor. Ancak dikkatli olun. Bu yöntem gözeneklerinizin tıkanmasına sebep olabilir. O nedenle çok sık tekrarlamamaya özen gösterin.

Maskaranızı eyeliner olarak kullanın: Bir dudak fırçasını maskaranızın içine batırın ve kirpik çizginiz üzerine ince bir çizgi çekerek gözlerinizin ortaya çıkmasını sağlayın.


(alıntı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder