2 Haziran 2010 Çarşamba

HAŞLI TATLI

Tarifleri vermekte geç kalıyorum biliyorum :( hemen şu kısacık boşlukta yoğun istek üzerine haşhaşlı tatlımın tarifini yazıyorum.

Hepinize sevgiler....


Malzemeler:
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şurubu için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su karıştırılıp şeker eriyinceye kadar kaynaması yeterli
İkisi ılık yada birinin soğuk olması gerekir.

Kreması :
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
1 paket kremşanti

Yapılışı :
Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır ve diğer malzemeler eklenerek kek hazırlanır kare
borcamda pişirilir. Şerbeti de hazırlanıp ikisi ılık olduğunda keke şurup ilave edilir.
Kreması : süt ile nişasta pişirilir soğuyunca kremşanti eklenir ve iyice karıştırılıp tatlımızın üzerine sürülür isteğe göre ceviz, çikolata veya hindistan cevizi ile süslenir.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder