10 Haziran 2010 Perşembe

Mutfaktaki karıncalardan acı biberle kurtulun

Mutfaktaki karıncalardan acı biberle kurtulunSiyah, kırmızı, canavar karıncalar her yerde bulunabiliyor. Özellikle yaz aylarında geceleri mutfakta açıkta bıraktığınız meyve ya da tatlının üzerine doluşan karıncalardan nasıl kurtulacağınızı bilirseniz, mutlu bir yaz geçirebilirsiniz. Karıncanın türünü bilmek ve buna göre tedbir almak çok önemlidir.




Ehow.com isimli internet sitesinde yer alan habere göre, aşağıda belirtilen tavsiyelere uyarsanız evinizdeki veya bahçenizdeki karıncalardan güvenli bir şekilde kurtulabilirsiniz:

1. Karıncaların niçin evinize ya da bahçenize girdiğini belirleyin ve hayatta kalmaları için ihtiyaçları olan yiyecekleri, suyu ortadan kaldırın.

2. Yemekten sonra öncelikle masayı silin ve tüm çöpleri evden çıkarın.

3. Dışarıdaki çöplerinizi de evden mümkün olduğunca uzakta bulunan çöp kovasına ya da geri dönüşüm kutularına atın.

4. Mutfak tezgâhındaki yiyecekleri sıkıca ambalajlayın ve saklayın.

5. Özellikle yazın bozulabilecek tüm yiyeceklerinizi buzdolabına koyun. Meyve ve sebzeler çok hızlı çürüyebilir.

6. Havuzunuzda duran suyu boşaltın. Karıncalar çok susarlar.

7. Evdeki çatlakları mühürleyin. En az toksik olan yöntem yüzde 100 silikondur.

8. Karıncaların izlediği yollara kırmızı toz acı biber, nane veya boraks serpin.

9. Bahçenizdeki beyazsinek, yaprak biti ve unlu bitinden kurtulun. Bu böcekler karıncaların en sevdiği şekerli özsu salgılıyorlar.

10. Bitkilerin ve ağaçların üzerine "tanglefoot" tarzı yapışkan böcek tuzakları kurulmalı. Bu tuzaklar karıncaların ağacın gövdesine ve bitkilerin sapına tırmanmasını ve onları yemesini önler. 11. Bir tatlı kaşığı borik asit ile 30 cc mısır şurubu veya balı karıştırarak sıvı yem elde edin. Borik asit çözülene kadar ısıtın. Eşit miktarda su ekleyin ve damlalıkla karıncaların bulunduğu yerlere damlatın. 12. Narenciye kabuklarıyla suyu blendırda çırpın ve doğal bir uzaklaştırıcı yapın. Bunu karınca tepelerinin çevresine dökün
zaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder