14 Haziran 2010 Pazartesi

Parfüm seçmenin incelikleri

Parfüm seçmenin incelikleri
Parfüm kadınların gözle görünmeyen, en etkili ve önemli aksesuvarlarından. Seçtiğiniz parfümün kişiliğinizin bir parçası olması için önerilerimize kulak verin.

Parfüm satın almanın en doğru zamanı sabah saatleridir. O süreçte
henüz koku alma duygusu uyanıktır ve gündelik kokular henüz havaya karışmamıştır.

Parfümün tene sürüldükten sonra, vücut ısısıyla beraber gerçek kokusuna ulaşması ve tende nasıl duracağının daha iyi anlaşılması için, bileğinize birmiktar sıktıktan sonra en az 3-4 dakika kendi kendine
kurumasını ve tene yerleşmesini bekleyin. Aynı anda birkaç parfümdenemek yerine, acele etmeden, kokuyu iyice hissetmeye calışarak karar verin.

Yerine ve gideceğiniz ortama göre parfümseçmeyegayret edin. Gün içinde taze ve hafif kokular tercih edin, gece şık bir davete ise keskin
ve etkili kokular tercih edin.
Parfümünüzün daha kalıcı olmasını istiyorsanız duş veya banyo sonrasında sürün.

Seçtiğiniz parfümü az sürün. Parfümler kokularını yaymak için sıcaklık, hareket gibi faktörlere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle parfümsürmek açısından vücudun bazı bölgeleri ayrıcalıklıdır. Ense, kulak arkaları bilek içleri, şakaklar ve boyun sürebileceğiniz ideal bölgelerdir.

KİŞİDEN KİŞİYE FARKLI ETKİ

Seçilen parfümü taşımak ve onun verdiği güvenle gülümsemek ve etkisini dışa vurmak aslında ayrı bir meziyet. Herkesin belli bir ten kokusu olduğu için her parfüm her kişide farklı etkiler yaratır.

RUH HALİNE GÖRE

Parfüm seçimi ruh halimize göre değişir. Bazen çiçeksi, bazen baharatlı, bazen de tatlı kokuları tercih ederiz. Yani her dönem kendimizi başka bir kokuyla özdeşleştiririz.

BAŞTAN ÇIKARICI

Bir kadının baştan çıkarıcı silahı parfümüdür. Hoş bir koku sürünce, kendimizi daha etkileyici ve tamamlanmış hissederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder