14 Haziran 2010 Pazartesi

Saç Şekillendirme için Pratik Öneriler

Saç Şekillendirme için Pratik Öneriler

Saçlarınıza kolayca dalgalı ve bukleli görünüm vermek, asi saçlarınızı yatıştırmak, ince telli saçları dolgun göstermek ve daha fazlası için pratik öneriler… MSN Kadın’ına özel bakım sırlarıyla güzelleşmenin keyfini çıkarın.

Saçlarınıza dalgalı şekil vermek istiyorsanız; saçlarınızı orta kalınlıkta tutamlara ayırdıktan sonra güçlü bir saç spreyi sıkın. Her biri tutamı orta gevşeklikte örün. Saç düzleştiricinizi her bir örgünün üzerinde baştan sonra doğru gezdirin. Örgüleri açın. Saçlarınız soğuyana kadar kesinlikle elinizi sürmeyin. Çünkü sıcak saçın şekli hemen bozulur.

Evinizde bukleleri saç modeli yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra hafif nemli kalacak şekilde kurutun. Saçlarınıza güçlü bir sprey sıkın. Saçınızı yandan ya da ortadan ikiye ayırın. Yüzünüze yakın olan kısımdan başlayarak her bir saç tutamını kıvırmaya başlayın. Kıvırdığınız saçlarınızı tokayla tutturun. Saç kurutma makinesi sıcak ayardayken saçlarınız kuruyana kadar tutun.

Saçlarınıza atkuyruğu modeli vermek için yanınızda mutlaka lastik tokalar bulundurun. Özellikle ucu çengelli lastik tokalar saçlarınızı sıkıca toplarken, gün boyunca şeklini korumasını sağlar. Yüzünüze canlılık kazandırmak için saçlarınızı toplamak ve yanaklarınıza hafif allık sürmek yeterli olacaktır.

Kısa ya da zor şekle giren dalgalı saçlar için çantanızda mutlaka pens bulundurun. Dağınık saçları toparlamanın ve şık modeller vermenin en pratik yolu penslerle tutturmaktır.

Saçlarınızı yıkayıp taradıktan sonra doğal bir parlaklık kazandırmak istiyorsanız; kalın telli saçlara parlaklık veren serum, kıvırcık saçlar için hafif saç kremi, ince telli saçlar için silikon içerikli dolgun gösteren ürünleri tercih edebilirsiniz.

Kıvırcık saçlarınızı şekillendirmek için saçlarınızı öne doğru eğin. Diplerine hacim veren saç spreyi sıkın. Parmaklarınızı saçlarınızın arasında gezdirin. Saçlarınızı arkaya doğru atın ve ellerinize yatıştırın.

İnce telli saçlarınıza şekil vermek için hacim kazandırıcı kremi parmak uçlarınızla saç uçlarından köklerinize kadar sürün. Saç kurutma makinesi soğuk ayardayken saçlarınıza birkaç dakika tutun.

Dışarı çıkmanız gerekiyor ama saçlarınızı yıkayacak vaktiniz yok! Bir miktar bebe pudrasını saç diplerine döküp ellerinizle dağıtarak beyaz görüntünün ortadan kaybolmasını sağlayın. Lastik tokayla saçlarınızı çok yukarda olmayacak şekilde gevşek atkuyruğu yapın. Saçlarınızın içinden birkaç tutamı ayırıp parmaklarınızla kıvırın.

Saç diplerinizdeki beyazları acilen kapatmak istiyorsanız geçici çözüm olarak beyazların üzerine saç renginize göre siyah ya da kahverengi rimel sürün. Rimeli dağıtmak için temiz bir fırçasıyla tarayın.

Saçlarınızın uzun süre bozulmadan kalmasını istiyorsanız başınızı öne doğru eğin. Güçlü bir saç spreyi sıkın. Saçlarınızı arkaya doğru atın ve saç kurutma makinesinin birkaç dakika tutun.

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder