2 Haziran 2010 Çarşamba

Sana öyle bir beddua edeceğim ki sen bile amin diyeceksin!

Sana öyle bir beddua edeceğim ki sen bile amin diyeceksin!

Ey! Alçaklığın elinde büyümüş, onuru tenha, toprağı bıçak kesen ülke!

Ey! Feraset sefilliğinden ölüm yutturan çıkmamış candan kurşun kesmeyen gaddarlık tanrıları!

Ey! Havada yağmur keserek kuşlardan şeref dilenen yer yüzü hiçleri!

Ey! Ellerinde kalan son kılıçları Dünya'da kalan son şehitlere bileyen aciz harita!

Yerde yürüyüp gölgelerini Güneş'e boğduran korkak kursaklar!

Göğün şerefine kaldırılan her yumruğun üzerinde adamlıklarını toprağa vermiş vicdan posaları!

Rabbin rahmeti şerefinden başka silahı olmayan şehitlerin üzerinde ikinci bir Gazze'dir!

Rabbin laneti üzerinize inmeye tenezzül bile etmesin!

Sizin insafınıza kalmayı ölüm bilen onurlu adamlar toprağa eğilmeyi şeref bildiler.. Bunu onlara öğreten Rabbe Hamd olsun! Sizin bitirdiğiniz yer onların cennetidir.

Kalplerini bileklerinden kesercesine şehitler, gidenler gitti kalan sağlarsa Allah'ındır! Alçaklığınızın cüssesine erişemeyecek kadar büyüyen iyi adamlara selam olsun!

Korktunuz siz! Karşınızda gömleklerinin altında kefenleriyle gelmiş, mataraları şehadet dolu yiğitleri görünce. O denizi, bir asa ikiye devirmiş ki sen kurşunla delsen ne olur?

O denizde Allah'ın ayetleri yüzmüş ki sen kürek çeksen bile kimsin? Tatlının acıya karışmadığı bir derya içinde sen ölüm dağıtsan nesin? Acizliğine şarjör boşaltsa bir el, kurşun ölür de acizliğiniz ölmez.

O gözleri ne kadar döndürürsen döndür bir gün onlar da hesabın duvarlarına dikilecek öyle bir dikilecek ki senin demir attığın canlardan ölüm sökerken zorlandığın kadar acıya acıya çığlığının başına Gazze'nin ahı çakıla çakıla af dileyeceksin!

Sen ki peygamberin sırtıyla kucakladığı bir yetimin saçını ukalaca bir ateş fiskesiyle ağarttın Rabbim de senin ağarmış kalbini ateş kuyularından ağar ağar çeke çeke patlatsın patlatsın ki insaf kaç kuruşa alınır nerde satılır diye haykır!

Sen ki bir öksüzün eline anne asaleti yüzdüren gemiye güç biledin Rabbim de seni rahmetinin öksüzü yapsın! Sen ki Gazze toprağını postalınla tokatlayıp bir çiçeği yaşından ettin hıncın titredi yetmedi dalgasından mazlumlara zekat veren bir denizin bağrını deştin aynada bıraktığın en son çehrenin dizlerine kapanacak kadar dağılsın yüzün.

Yok, azizim ben de köpekleri özleten vicdansızlığın sahiplerine gösterilecek hoşgörü sakinlik!

Yeter artık! Ne diplomatik martavallar ne romantik karından okunan yumuşak şiirler ne acıklı manşetler bu acıyı paklar!

Kalemin buğzu pembelik değil bunlara döşenecek bedduadır. Gazze'ye yol açanların gözleri Gazze'ye açık gideceğine bu bedduanın getireceği belaya eğiliyorum.

Beddua etme hakkımı dibine kadar İsrail'e dua etme hakkımı da göğüne kadar mazlumlar ve mazlumlar için Allah'a koşanlar adına kullanıyorum. Rabbim onlar şehit oldukça cennetinin büyüklüğünü bildik bize cehenneminin büyüklüğünü de gösteren İsrail'in yenilgisini de bildir.

Senin adaletin onların bildiği bütün kutsalları boğar Amin Amin Amin!



Esra Elönü / Haber Vakti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder