14 Haziran 2010 Pazartesi

Yeşil Erik Reçeli

Tariflere devam ediyoruz...
Yeşil Erik Reçeli
Malzemeler:
  • 1 kg yeşil erik
  • 2 kg toz şeker
  • 2 bardak su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu 
Yapılışı:
Toz şeker , limon suyu ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatın.
Yıkanmış yeşil erikleri ilave edin.Hafif ateşte erikler yumuşayıncaya dek pişmeye bırakın.
Şurubun ara sıra koyulaşıp koyulaşmadığını ara sıra kontrol edin .
Eğer kaşık ucu ile alınıp su dolu çay bardağına  damlatılan reçel top olup camlaşıyorsa kıvama geldi demektir.
Reçelin üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile temizlendikten sonra tencereyi ateşten alın.
Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder