14 Haziran 2010 Pazartesi

Cilt Bakımı için 10 Pratik Öneri

Cilt Bakımı için 10 Pratik Öneri
Çatlayan dudaklar, kurumuş cilt, bakım yaptıktan sonra ciltte oluşan kızarıklıklar, sivilce ve siyah noktalar, aşırı yağlı cilt ve daha fazlası için 10 pratik cilt bakımı önerisi… Kendinize vakit ayırın, güzelliğinize güzellik katın!

1. Mevsim değişimlerinde cildiniz kuruyup, pul pul dökülebilir. Cildinize ipeksi bir görünüm kazandırmak ve ölü derilerden arındırmak için kese yardımıyla hafifçe ovalayın. Cildinizi tahriş etmemek için keseyi fazla bastırmamaya, göz çevresine değdirmemeye özen gösterin.

2. Cildinizin sağlığını korumak ve kırışıkları önlemek için mutlaka nemlendirici krem kullanın. Kuru cilde sahipseniz yağ bazlı nemlendiricileri; yağlı cilde sahipseniz su bazlı nemlendiricileri tercih edebilirsiniz. T bölgesi yağlı ciltlerde sıcak banyo sonrasında yanaklarda kurumalar olabilir. Cilt tipinize uygun bir kremle mutlaka nemlendirme yapmalısınız.

3. Göz çevresi hassastır ve her zaman kullandığınız nemlendirici kremler alerjiye neden olabilir. Mimikler ve yaşa bağlı olarak göz çevresinde kırışıklık oluşma ihtimali yüksektir. Bu bölge için özel olarak üretilmiş kremleri her gece uyumadan önce sürmeyi alışkanlık haline getirin. Yağlı cilde sahipseniz jel biçiminde; kuru cilde sahipseniz pudra kıvamında kremleri tercih edebilirsiniz.

4. T bölgesi yağlı ciltlerde gün içerisinde parlamalar görünebilir. Kozmetik marketlerde kolayca bulabileceğiniz kurutucu kâğıtları mutlaka yanınızda taşıyın. Cildinizde aşırı yağlanmadan kaynaklanan parlamaları kurutucu kâğıtlar sayesinde yok edebilirsiniz.

5. Cilt bakımı için maske yapmaya vaktiniz yoksa sadece bal sürüp 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz. Bal; içinde bulundurduğu maddeler sayesinde mikropları öldürür yani sivilceleri yok eder, siyah noktaları temizler ve cildinizin kendini yenilemesine yardımcı olur. Kuru cilde sahipseniz balın içine bir miktar sızma zeytinyağı ekleyip karıştırın ve cildinize uygulayın. Zeytinyağı; cildinizi beslerken nemlendirir.

6. Yoğurt; her cilt tipi için uygun bir maskedir. Kuru cilde uygulandığında nemlendirme sağlar, yağlı cilde uygulandığında fazla yağı emer. Gece uyumadan önce yüzünüze ve boyun bölgenize yoğurt sürerek 15 dakika bekletin, ılık suyla durulayın.

7. Cilt maskelerinden daha etkili sonuçlar almak için temiz bir tülbendi maskenin üzerine örtün. Cilt bakımı için kendinize özel bir tülbent ayırın, her kullanımdan sonra mutlaka yıkayın.

8. Yağlı cildinizi arındırmak için kil maskesi uygulayabilirsiniz. Tüm kozmetik marketler ve doğal ürün satan dükkânlardan kolayca temin edebileceğiniz kil maskesi hem cilt hem de vücuttaki sivilceleri iyileştirmek için etkili bir yöntemdir.

9. Hassas ciltlerde bakım sonrası kızarıklıklar oluşabilir. Kızarıklıkları iyileştirmek için bir poşet yeşil çay ya da papatya çayını demleyin. Ilındıktan sonra çay poşetini yüzünüzde gezdirin.

10. Soğuk havalarda dudaklarda kuruma ve çatlama görülebilir. En kolay tedavi yöntemi olarak bal ve toz şeker karışımını tercih edebilirsiniz. Bir miktar bal ve toz şekeri küçük bir kapta karıştırın. Parmak uçlarınızla çok bastırmadan karışımı dudaklarınıza uygulayın.

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder