14 Haziran 2010 Pazartesi

Doğal göğüs bakımı

Göğüs masajı yağı
4 yemek kaşığı hardal yağı
1 parça kurutulmuş nar kabuğu

Nar kabuğunu öğüterek toz haline getirin. Hardal yağını ocakta ısıtın ve nar kabuğunu ekleyerek karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. İşlem tamamlandıkan sonra hazırladığınız yağı göğüslerinize yukarı doğru, dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin. 20 dk bekledikten sonra ılık su ile durulayın ve göğüslerinize soğuk su vurarak bitirin. Bu yağ göğüslerinizi sıkılaştırıp, forma sokacak ve cildinizi yumuşatacaktır.

Göğüs ve göbek peelingi
12 adet olgun çilek
2 yemek kaşığı soğuk preslenmiş avokado yağı
4 yemek kaşığı püre haline getirilmiş salatalık (kabuğu soyulmamış)
3 yemek kaşığı damıtılmış hamamelis suyu
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı aloe jeli

Çileklerin saplarını koparıp, beyaz kısımlarını bıçakla kestikten sonra çatalla ezin. Avokado yağını ayrı bir kaseye boşaltın ve üzerine püre haline getirilmiş salatalığı ekleyerek iyice karıştırın. Ezilmiş çilekleri ve hamamelis suyunu ekleyin. Pirinç ununu ıslak karışımın üzerine serpin. Son olarak aloe jelini ekleyerek, karışımı macun haline getirin. Kullanım için göğüslerinize ve üzerindeki kısma vücut spreyi (body mist) sıkın. 5 dk bekledikten sonra hazırladığınız karışımla göğüs ve göbek bölgesine peeling yapın. 15 dk bekleyip, durulanın. Kurulandıktan sonra nemlendiricinizi sürün.

Sıkı göğüslere sahip olabilmek için, E vitamini yağını, bir tatlı kaşığı yoğurt ve yumurtayla karıştırın. Karışımı 5 dk boyunca göğüslerinize masaj yaparak uyguladıktan sonra, 20 dk bekleyin. Sıcak suyla durulayın.

alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder