2 Haziran 2010 Çarşamba

KAYA KORUGU TURŞUSU

Kaya korugu turşusunu arkadaşım oglumun dogum gününde yapmıştı.Daha önceden yazmıştım. Ama tarif biraz gecikti farkındayım.Ancak sıra geldi bu turşunun tarifini yayınlamaya.Kaya korugunun çig halini yani turşu yapılmadan önceki halini görüntüleyemedim ama arkadaşım pazarlarda satıldıgını söyledi.Birgün denk gelirseniz alın ve yapın bence.Degişik bir lezzet.Aslında kaya korugunun salatası daha da güzel oluyormuş öyle diyor arkadaşım.Birgün onuda yayınlarım inşallah.Neyse gelelim tarife:

KAYA KORUGU TURŞUSU
kaya korugu otu yada yeşilligi diye alınıyor pazarlardan
sirke
bol sarmısak
tuz
su
Kaya koruklarını ikiye bölüyorsunuz ve yıkıyorsunuz.Bir tencerede su ve tuz karışımını kaynattıktan sonra kaya koruklarını bu suya atıp 5 dakika haşlıyorsunuz.Sonra süzgece alıp hem suyunun süzülmesi hemde soguması için bir kenara bırakıyorsunuz.Sarmısakları soyuyorsunuz.Ayrı bir yerde sirke(üzüm sirkesi),İkiye bölünmüş veya tüm olarak kalmış sarmısakları,tuzunu ve suyunu ekleyip bir karışım hazırlıyorsunuz.(göz kararı yapmanız gerekiyor çünkü kendim yapmadıgım için tam ölçüleri veremiyorum.)Kaya koruklarını kavanoza alıyorsunuz ve sirkeli karışımdan üstünü az geçecek kadar döküp agzını kapatıyorsunuz.15 gün agzını açmadan buzdolabında veya güneş almayan bir yerde bekletiyorsunuz.Sonra yemege hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder