2 Haziran 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Kuru Fasülye

Et yemeye korktuğumuz şu günlerde  ve et sevmeyen benim gibiler için gelsin bu tarifim.
Aslında kuru fasulye yemeği etli hele içinde kemikli et oldumu daha bir güzel olur.Az öncede dediğim gibi artık kasaptan ve marketlerden et almaya korkar olduk .Bu nedenle sık sık tavuk tüketiyorum.Bir sonraki tarifim sizinde anladığınız gibi bir tavuk yemeği beni izlemeye devam edin.
Etsiz Zeytinyağlı Kuru Fasulye
Malzemeler:

  • 2 su bardağı kurufasülye (şeker deniliyor benim kullandığım cinse)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı YONCA salça
  • YONCA Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı  tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı YONCA biber salçası
Yapılışı:
Kuru fasulyeler ayıklanıp bir kap içerisinde akşamdan sıcak suda ıslatılır.Sabah içerisindeki su süzülüp bekletilir.
Küp küp doğranmış kurusoğan zeytinyağ ile bir tencereye alınır.Soğan hafif pembeleşmeye yakın biber salçası ve domates salçası ilave edilir.Süzülen fasulyelerde ilave edilip karabiber istenirse kırmızı biberde ilave edilip üzeri geçecek kadar sıcak su konulup orta hararetli ateşte pişmeye bırakılır.Pişmesine yakın tuzu atılır.İster sıcak ister soğuk olarak servis edilir.

Not:
İstenirse kuru fasülye ıslatıldıktan sonra çabuk pişsin diye haşlanabilir.
İstenirse kuru fasülye düdüklü tencerede pişirilebilir.Düdüklüde pişirecekseniz 15 dk pişirmeniz yeterlidir.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder