9 Haziran 2010 Çarşamba

YOĞURTLU YAĞ BİBERİ(KIRMIZI BİBER)

Günaydınlar şekerler.Bizim semt pazarımız Pazar günleri kuruluyor.Çalıştığım pazarlar iş çıkışı, izinliysem evden Çağkanla beraber gideriz pazara.Geçen pazar günü taze çıkmış yağ biberlerini görünce dayanamadım.Yaz aylarında masamızdan eksik etmediğimiz çok pratik ve harika bir lezzette sıra.Bakalım sizler beğenecekmisiniz.
MALZEMELER
İsteğe bağlı yağ biberi
Yoğurt
İnce kıyılmış maydanoz
Sarmısak
Kuru nane
Tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
YAPILIŞI
-Biberlerimizi ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıp yıkadıktan sonra süzüyoruz.
-Ufak ufak doğruyoruz.
-Maydanozumuzu incecik kıyıp ezilmiş sarmısakla beraber yoğurda karıştırıp servis tabağının altına alıyoruz.
-Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ alıp biberlerimizi kavurmaya başlıyoruz.Kendi yağını bıraktığı için yağ fazla koymuyoruz.
-Kavrulmaya başlayınca tuz,kuru nane ve salçasını ekliyoruz.
-Yarım çay bardağı sıcak su ilave ediyoruz ocağın altını kısıp iyice pişmesini bekliyoruz.
-Pişince servis tabağında bulunan maydanozlu yoğurtun üstüne alarak servis yapıyoruz.
-Meze olarakta harika bir seçenek.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder