10 Haziran 2010 Perşembe

cilt için bire 1... :)

cilt için bire 1... :)
UCUZ FAKAT HARİKA BİR YÜZ MASKESİ Yulaf ezmesini suyla karıştırıp bir macun yapın. Bunu yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin. Kuruyunca ileri-geri hareketlerle yüzünüzden çıkarın. Bu maske ölü deriyi ciltten alır ve siyah noktalardan da kurtulmuş olursunuz.

YORGUN VE ŞİŞ GÖZLERE Gözleriniz yorgun ve şiş ise, sizinde aceleniz varsa sinema yıldızlarının yaptığını deneyin. Göz kapaklarınızın iç kenarlarını beyaz kalemle boyayın. Gözlerinizin akı daha beyaz görünür, gözler canlanır. Üst göz kapağınızın tam ortasına, farın üstüne beyaz bir nokta yapıp dağıtın. Beyazlık gözü irileştirir, canlandırır.

YÜZDEKİ SİYAH NOKTALARI BALLA ÇIKARIN Yüzdeki siyah noktalar büyük sorun yaratır, çünkü bunları ne pudra ne de fondöten kapatmak mümkündür. Hatta pudra ve fondöten sürüldüğünde bunlar daha çok belli olurlar. En iyisi bu can sıkıcı noktalardan hemen kurtulmaktır. Bunun için de baldan yararlanabilirsiniz. Balı yüzünüze sürdükten sonra bununla yüzünüzü yıkayıp güsuyu ile tampon yapın. Bu işleme bir süre devam ederseniz noktaların kaybolduğunu görürsünüz.

SAÇ KREMİ Mayonez kuru saçlara çok iyi gelir. Yarım su bardağı mayonezi kuru, yıkanmamiş saçlarınıza sürün. Plastik bir torbayla saçlarınızı sarıp 15 dakika bekleyin, şampuanlamadan önce mayonezi bol suyla yıkayıp akıtın.

CİLDİNİZİN KURUYUP ÇATLAMAMASI İÇİN Lavaboyu ılık suyla doldurup, biraz elma sirkesi atın ve yüzünüzü bu suyla bolca çalkalayın. Havluyla kurulamayın, kendi kendine kurusun. Hergün uyguladığınız takdirde ciltteki pH dengesi yenilenmiş olur. Özellikle akneden dertli olanlar için çok etkindir, ancak cildin bu işlemden önce çok iyi temizlenmiş olması gerekir. Yukarıdaki karışımı her an eltında bulundurmak ve seyahatlerde de yanınızda taşıyabilmeniz için, bir sprey şişesine doldurun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder